Csak ennyit kell tenned ahhoz, hogy szuperpuha sütiket süss

Napi Tippünk segít, hogy minden alkalommal belül szuperpuhára sült sütit tegyél az asztalra, és ehhez mindössze egy dologra lesz szükséged.

Biztosan te is számtalan trükköt, praktikát hallottál a nagymamádtól, szomszédtól, olvastál az interneten vagy láttál az Instagramon, ami a sütisütést hivatott megkönnyíteni vagy épp tökéletesíteni: ne keverd túl a tésztát, addig süsd, amíg a fogpiszkáló tisztán nem jön ki a sütiből, és hagyd teljesen kihűlni, mielőtt bármit is kezdenél vele.

Bár vannak olyanok, amelyek valóban működnek, itt az ideje néhányat felülvizsgálni, például az utolsót a süti hőmérsékletéről, annak érdekében, hogy mindig finom, puha belsőt kapj.

Csak ennyit kell tenned ahhoz, hogy szuperpuha sütiket süss

Egészen konkrétan, ha még forrón becsomagolod a süteményt celofánba, azzal azonnal és könnyedén javíthatsz az állagán. Ezt ’hot wrap’ technikának nevezik, amit magyarul ’forró takarásként’ lehetne lefordítani.

Lássuk, miről is van szó:

Ahogy a sütemények hűlnek, a kipárolgó gőz révén nedvességet veszítenek. Míg vannak, akik utólag szirupot adnak a süteményekhez folyadékpótlás gyanánt, előnyösebb első körben megőrizni a sütemény nedvességtartalmát. Ha még melegen becsomagolod a süteményt, akkor megelőzöd, hogy elszökjön a folyadék a süti tésztájából. Felmerülhet benned teljesen jogosan a kérdés, hogy nem lesz-e túlságosan nedves a desszert ezzel a technikával, de szerencsére ettől nem kell tartanod.

Hogyan is néz ki ez a technika pontosan

Hagyd 15 percig hűlni a süteményed a formájában, majd ezután tedd celofánra, és csomagold bele. Még jobb, ha a formával együtt csomagolod be – ha például nincs rá azonnal szükséged. Ezzel még egyszerűbb lesz a tárolás és a hűtés, mivel a lehűtött tortaformákat a hűtőbe vagy a fagyasztóba is beteheted anélkül, hogy megsérülne a sütemény. Csak arra ügyelj, hogy a becsomagolt süteményt valóban hagyd kihűlni, mielőtt a hűtőszekrénybe vagy fagyasztóba helyezed.

Kovászos panettone

Mint minden kelt tészta, a panettone is csak jobb lehet kovásszal! Persze a macera így sem lesz kevesebb, de a szuper állagú végeredmény mindenért kárpótol. Tradicionálisan karácsonykor ...

A hot wrap technikát mindenféle süteményhez használhatod, így réteges süteményekhez, tepsis süteményekhez, kuglófokhoz és banánkenyerekhez – illetve ehhez hasonló finomságokhoz – lehet használni. Különösen hasznos minden olyan édesség esetében, ami vastag, emiatt hosszú ideig sül, a széle pedig kérges.

Túlsütötted a süteményt?

Ez a tipp még hasznosabbá válik azáltal, hogy megakadályozza a további kiszáradást, ezáltal mentheti a menthetőt. Az egyetlen alkalom, amikor ajánlott kihagyni ezt a lépést, a cupcakek, mert a gőz miatt elválhat tőlük a papír.

Forrásunk volt.


További konyhai tippeket leshetsz el innen:

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!