Minden tökéletesen sikerült, szaftos, édes piskóta, muffin és torta mögött egy ügyesen bekevert süteménytészta rejlik. No, meg persze egy felkészült házi cukrász, aki pontosan tudja, mit, mikor és hogyan kell a tálba tennie, kevernie, habosítania, óvatosan forgatnia, ésatöbbi. Persze a felkészült cukrászok sem úgy születnek, hogy maguktól tökéletes süteménytésztát kevernek, ők is tanulták a furfangokat valahol, mondjuk egy alábbihoz hasonló cikkből.
Nézd meg galériánkban a sütitészták bekeverésének furfangjait, a tippekért kattints a képre!
5 tipp, hogy könnyebben menjen a sütitészták bekeverése
Hagyd kint a vajat
Minden süteménybe kell valamilyen zsiradék, a legtöbb massza alapját pedig vaj adja…ráadásul nem is kevés. A tészták szerkezetének kialakításához fontos a vaj cukorral történő kihabosítása – ezt pedig csak akkor tudjuk alaposan megejteni, ha zsiradékunk teljesen puha. Gondoljunk előre, tegyük ki a pultra a tömböt 2-3 órával sütés előtt!
Mérj ki mindent előre
Mint a profi konyhákban, otthon is érdemes megejteni azt az előkészítő lépést, amelynek során minden felhasználandó alapanyagot kimérünk kis tálakba. Így, amikor végül elérünk a massza összeállításához, már nem kell méregetni és a cukrot vagy a tejet keresgélni, minden kéznél lesz. Ugyan kicsit többet kell a végén mosogatni, de a sütemény sikerének érdekében ennyi talán belefér.
Legyen kéznél spatula
Egy alapvető süteménytészta összeállításához nem kell túl sok eszköz – egy kézi mixer nagyjából elég is ahhoz, hogy minden összeálljon. De tényleg csak nagyjából: nagyban megkönnyíthetjük a saját dolgunkat és egységesebb masszát alkothatunk, ha egy szilikonspatulát is bevetünk. Ezzel kaparjuk le a vaj és cukor habosítása közben a tál oldalára ragadt krémet, ahogy később is, miután egyesével hozzáadtuk a különböző nedves és száraz hozzávalókat. A spatulával ráadásul az utolsó cseppig kinyerhetjük a masszát a tálból.
Szitálj alaposan
Sok recept külön dolgozza össze a nedves és a száraz hozzávalókat. Ez leginkább azért fontos, hogy a masszánk teljesen csomómentes maradhasson. Ugyanezt a célt támogatja egy szita bevetése is: a lisztet, sót, sütőport, és mindenféle száraz alapanyagokat átszitálva vegyítsük a nedvesekkel.
Dolgozz türelmesen
A süteménytészta bekeverése során mégsem a különböző technikai és cukrászati furfangok döntenek majd, hanem a saját türelmünk. Adjunk időt magunknak a hozzávalók kimérésére, a vaj kihabosítására, ahogy a tojások egyenkénti masszához adására is. Dolgozzunk alaposan, nyugodtan, mert végső soron ez lesz a siker kulcsa.
Isteni sütemények, amelyeknél bevetheted a fentieket:
Klasszikus retró gyümölcstorta
Mindenki gyermekkorának kedvenc klasszikusa érkezik! Nem telhetett el szülinap, névnap vagy egyéb jeles nap anélkül, hogy az aszpikos, gyümölcsös, pudingot is rejtő piskóta az asztalra ...
Legegyszerűbb csokitorta
Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...
Tökös-mákos kevert sütemény
Ha létezik tökös-mákos rétes, miért ne létezhetne ugyanezzel az ízvilággal egy jóval egyszerűbb, maceramentes és gyors kevert sütemény? Igenis létezhet, elkészítéséhez pedig csak ...
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További hasznos konyhai tippekért kattints ide: