A sült sütőtök vidám színével, édeskés ízével és magas vitamin- és ásványianyag-tartalmával neked is a kedvenced lesz, ha tudod, hogyan készítsd el tökéletesen. Semmilyen extra eszközre vagy bonyolult konyhai praktikára nem lesz szükséged, egyedül arra, hogy kövesd ezt az 5 lépést a hibátlan, sütőben sült sütőtökért!
Kattintsatok a galériára a hibátlan sült sütőtökért!
2. Karamellizálás
Ez a lépés azért kulcsfontosságú, mert ettől lesz gazdag íze a sütőtöknek. Melegítsük elő a sütőt 220-230 fokra, majd a kisebb darabokra vágott tököt locsoljuk meg olívaolajjal és 20-30 perc alatt karamellizáljuk aranybarnára. Nem árt, ha néha forgatunk rajta egyet, hogy egyenletesen süljön.
4. Fűszerezés
Nem kötelező lépés, de higgyétek el, jócskán megdobja az ízélményt, ha kerül rá egy kis fahéj, szerecsendió, szegfűszeg, gyömbér vagy kakukkfű. Kísérletezhetünk magunk által összeállított keverékkel is, ráadásul, ha teszünk rá egy kis mézet, barnacukrot vagy a vajat a végén, egészen biztosan mindenki kísértésbe esik.
5. Extra kéreg
Ha egészen magas kulináris élvezetekig szeretnénk jutni a sütőtök fogyasztásával, akkor különböző öntetekkel, például balzsamecettel vagy dióolajjal is meglocsolhatjuk a sütőtököt. Ha ez sem elég, akkor az öntetet keverjük össze zsemlemorzsával vagy apróra vágott dióval, majd a sütés végén kenjük meg ezzel a tököt. Imádni fogjátok!
Még több őszi étel, recept és ötlet: