9 zöldség, amiből kiváló „sült saláta” készülhet
Télen alapvetően más jellegű salátákat érdemes készíteni, mint az év többi szakában. A meleg, sült saláták jóval laktatóbbak, komfortosabbak, egyszóval jobban esnek a hidegben. A Napi Tipp most elmondja, miből érdemes ilyet készíteni.
Természetesen a sült saláta kifejezés nem azt takarja, hogy az egész köretet mindenestül be kéne dobnunk a sütőbe – csupán csak bizonyos elemeit kell hőkezelnünk, nevesen azokat, amelyek bírják a sütő hőjét. Sőt, nem elég, hogy bírják, de sokat javulnak a folyamat során. Ismerjük meg azokat a zöldségeket, amelyek kiváló alapot adhatnak a sült salátáknak, a hozzájuk illő fűszerek, kiegészítők és öntetek kapcsolati hálóját!
Nézd meg galériánkban, mely zöldségekből születhet isteni sült saláta!
7 fotó
Sültsaláta-receptek, amiket feltétlen kóstolj meg:
padlizsános tapas
A Caponata Siciliana, azaz padlizsán caponata egy hagyományos szicíliai fogás és vitathatatlanul ez az egyik legkiválóbb ételük. Valószínűleg sokan ismerik ezt a padlizsánból, ...
különleges saláták
Ez egy hűvös időjáráshoz illő, különleges és kiadós saláta, ami gazdag ízeivel és intenzív, zöldes színeivel teljesen levesz minket a lábunkról. A fő és leglaktatóbb ...
meleg saláta
Könnyed ebédnek vagy vacsorának is beállhatna ez a gabonás-zöldséges, őszies ízekkel telepakolt saláta. Fogyasztása melegen ajánlott (a kifejezés összes értelmében), ugyanis ízei ...
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeknek a konyhai furfangoknak is adj egy esélyt:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!