Ha így teszed a hűtőbe a spenótot, garantáltan tovább eláll

Napi Tippünkben megmutatjuk, hogyan tárold a hűtődben a spenótot, hogy tovább elálljon.

A friss spenót rendkívül sokoldalúan felhasználható a smoothie-tól a ragukon és quiche-en át a klasszikus főzelékig, ráadásul a levélzöldség tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így többek között C-vitaminnal, magnéziummal, vassal és B6-vitaminnal. Ezért erősen ajánljuk, hogy mindig legyen a hűtőszekrényedben spenót... amivel annyi a bökkenő, hogy a friss spenótlevelek igencsak hamar el tudnak fonnyadni. Mit tehetsz ellene? Mutatjuk, hogy tedd a hűtőbe a spenótot, hogy garantáltan tovább álljon el!

Ha így teszed a hűtőbe a spenótot, garantáltan tovább eláll

Hogyan kell a friss spenótot tárolni?

Mindenekelőtt: még mielőtt bármit tennél, az első lépés, ha spenóttárolásról van szó, hogy alaposan megmosod a leveleket. A tisztaság ebben az esetben kulcsfontosságú. Miután leöblítetted a spenótot, tedd salátacentrifugába vagy terítsd ki őket egyesével egy konyharuhára száradni. Ha meggyőződtél róla, hogy szárazak a levelek, egy visszazárható zacskóba tedd őket.

Általános szabály, ha valamit zacskóban kell betenni a hűtőbe vagy a fagyasztóba, a legfontosabb, hogy az összes levegőt el kell távolítani a zacskóból a hosszabb eltarthatóság biztosítása érdekében.

Ebben az esetben viszont épp az ellenkezőjére van szükség, vagyis minél több levegő kell legyen a zacskóban. Ez azért fontos, hogy a spenót friss maradjon, emellett a levelek zúzódását is megelőzi. A hűtőd alsó fiókjaiban tárold a bezacskózott spenótot.

Spenótos tészta csirkével

A spenótos tészta elkészítése lassan két évtizedes hagyománnyal bír nálunk, a recept első verzióját testvérem, Emese készítette el először nekem. Sokáig szentül megvoltam ...

Parmezános-spenótos csicserileves

Ez a szuper és egyszerű parmezános csicseriborsóleves olyan könnyed, tápláló és laktató, hogy rögtön meghozza az életkedvünket. Nagyon gyorsan összeállítható, és csupán néhány ...

Szuperkrémes spenótfőzelék

A spenótfőzelék sokunk kedvence, de legalább ennyien rettegik a rossz menzás élmények miatt. Elsősorban nekik ajánlom ezt a receptet: ha így készítitek el a spenótot, örökre ...

A helyes mosási technika lépésről-lépésre

Ahhoz, hogy a friss spenótot biztosan megszabadítsd minden apró, nem étvágygerjesztő földmaradványtól és piszoktól, a leveleket megfelelően meg kell mosnod. A csomagolt spenót esetében ezt a lépést kihagyhatod, hiszen ezeket előzetesen megmossák, azonban, ha a piacon szerezted be a friss zöldséget, az alábbi lépéseket kövesd.

  • Tölts meg egy nagy tálat hideg vízzel.
  • Tedd bele a spenótot, ügyelve arra, hogy a levelek ne nyomódjanak össze túlságosan.
  • Forgasd meg a spenótot a vízben, hogy minden törmelék fellazuljon a leveleken.
  • Öntsd le a vizet, és ismételd meg a műveletet.
  • Tedd a spenótot egy salátacentrifugába.
  • Fontos, hogy a spenótot alaposan meg kell szárítani, miután megmosod. A friss spenótleveleken visszamaradt víz miatt gyorsabban meg fog rohadni a zöldséged.

Ha nincs salátacentrifugád, az sem baj!

Egyszerűen csak használj egy tiszta konyharuhát – papírtörlőt is alkalmazhatsz, de az felesleges szemét -, és tekerd fel a spenótot, finoman nyomkodd meg, hogy a maradék vizet is felszívja az anyag.

Szükség szerint tekerd újra egy másik száraz ruhába vagy papírtörlőbe a spenótot, majd mehet ugyanúgy a zacskóba.

Meddig áll el a friss spenót?

Ha a fentiek szerint tárolod, a friss spenót körülbelül egy hétig áll el. Onnan tudod, hogy a spenótnak már leáldozott, hogy a levelek összefonnyadnak, zúzódások fedezhetőek fel rajtuk, és a színük élénkzöldből egészen sötétté változott.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szeretett klasszikus itt:

Legújabb receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!