Ha így teszed a hűtőbe a spenótot, garantáltan tovább eláll

Napi Tippünkben megmutatjuk, hogyan tárold a hűtődben a spenótot, hogy tovább elálljon.

A friss spenót rendkívül sokoldalúan felhasználható a smoothie-tól a ragukon és quiche-en át a klasszikus főzelékig, ráadásul a levélzöldség tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így többek között C-vitaminnal, magnéziummal, vassal és B6-vitaminnal. Ezért erősen ajánljuk, hogy mindig legyen a hűtőszekrényedben spenót... amivel annyi a bökkenő, hogy a friss spenótlevelek igencsak hamar el tudnak fonnyadni. Mit tehetsz ellene? Mutatjuk, hogy tedd a hűtőbe a spenótot, hogy garantáltan tovább álljon el!

Ha így teszed a hűtőbe a spenótot, garantáltan tovább eláll

Hogyan kell a friss spenótot tárolni?

Mindenekelőtt: még mielőtt bármit tennél, az első lépés, ha spenóttárolásról van szó, hogy alaposan megmosod a leveleket. A tisztaság ebben az esetben kulcsfontosságú. Miután leöblítetted a spenótot, tedd salátacentrifugába vagy terítsd ki őket egyesével egy konyharuhára száradni. Ha meggyőződtél róla, hogy szárazak a levelek, egy visszazárható zacskóba tedd őket.

Általános szabály, ha valamit zacskóban kell betenni a hűtőbe vagy a fagyasztóba, a legfontosabb, hogy az összes levegőt el kell távolítani a zacskóból a hosszabb eltarthatóság biztosítása érdekében.

Ebben az esetben viszont épp az ellenkezőjére van szükség, vagyis minél több levegő kell legyen a zacskóban. Ez azért fontos, hogy a spenót friss maradjon, emellett a levelek zúzódását is megelőzi. A hűtőd alsó fiókjaiban tárold a bezacskózott spenótot.

Spenótos tészta csirkével

A spenótos tészta elkészítése lassan két évtizedes hagyománnyal bír nálunk, a recept első verzióját testvérem, Emese készítette el először nekem. Sokáig szentül megvoltam ...

Parmezános-spenótos csicserileves

Ez a szuper és egyszerű parmezános csicseriborsóleves olyan könnyed, tápláló és laktató, hogy rögtön meghozza az életkedvünket. Nagyon gyorsan összeállítható, és csupán néhány ...

Szuperkrémes spenótfőzelék

A spenótfőzelék sokunk kedvence, de legalább ennyien rettegik a rossz menzás élmények miatt. Elsősorban nekik ajánlom ezt a receptet: ha így készítitek el a spenótot, örökre ...

A helyes mosási technika lépésről-lépésre

Ahhoz, hogy a friss spenótot biztosan megszabadítsd minden apró, nem étvágygerjesztő földmaradványtól és piszoktól, a leveleket megfelelően meg kell mosnod. A csomagolt spenót esetében ezt a lépést kihagyhatod, hiszen ezeket előzetesen megmossák, azonban, ha a piacon szerezted be a friss zöldséget, az alábbi lépéseket kövesd.

  • Tölts meg egy nagy tálat hideg vízzel.
  • Tedd bele a spenótot, ügyelve arra, hogy a levelek ne nyomódjanak össze túlságosan.
  • Forgasd meg a spenótot a vízben, hogy minden törmelék fellazuljon a leveleken.
  • Öntsd le a vizet, és ismételd meg a műveletet.
  • Tedd a spenótot egy salátacentrifugába.
  • Fontos, hogy a spenótot alaposan meg kell szárítani, miután megmosod. A friss spenótleveleken visszamaradt víz miatt gyorsabban meg fog rohadni a zöldséged.

Ha nincs salátacentrifugád, az sem baj!

Egyszerűen csak használj egy tiszta konyharuhát – papírtörlőt is alkalmazhatsz, de az felesleges szemét -, és tekerd fel a spenótot, finoman nyomkodd meg, hogy a maradék vizet is felszívja az anyag.

Szükség szerint tekerd újra egy másik száraz ruhába vagy papírtörlőbe a spenótot, majd mehet ugyanúgy a zacskóba.

Meddig áll el a friss spenót?

Ha a fentiek szerint tárolod, a friss spenót körülbelül egy hétig áll el. Onnan tudod, hogy a spenótnak már leáldozott, hogy a levelek összefonnyadnak, zúzódások fedezhetőek fel rajtuk, és a színük élénkzöldből egészen sötétté változott.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szeretett klasszikus itt:

Legújabb receptek

Brownie-toboz sütés néklül

Tobozsütit ilyen módon még biztosan nem készítettél, próbáld ki ezt az egészségesebb verziót most egy zöldség bevonásával - lehet, hogy plusz édesítést sem kíván!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...