5 recept, ami kifejezetten örül majd a letört spárgavégeknek

Még épp elcsíphetjük a piacokon a kifutóban lévő spárga utolsó csokrait – a tavaszi kincs minden évben csak rövid ideig kíséri utunkat, ezért jobb minél alaposabban kihasználni az alapanyagot. Igen, még a végeket is! Nagyot mutat a Napi Tipp.

Amikor az ember spárgát vesz, majd nekiáll vele főzni, szomorúan nézheti a zöldség letördelt végeit, amelyek egyre nagyobb halomban gyűlnek a ress, rügyes részektől elválasztva. Ha pazarlásnak tűnik, az azért van, mert ez bizony igenis pazarlás – legalábbis akkor, ha a kukába vagy a komposztba hajigáljuk a spárga letörögetett végeit. Persze ne legyünk ilyen maflák, inkább ismerjük meg azokat a recepteket, amelyek külön örülnek a zöldség fás feleslegének.

Nézd meg galériánkban, mely ételekben landolhat a spárgavég, a receptekért kattints a képre!

Ezekben a spárgás ételekben otthonra lelehetnek a zöldségvégek:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Hasznos konyhai tippek, amelyek jól jönnek majd:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek