Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz is múlhat rajta

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Vannak, akik imádnak különböző ízesítőket használni, és mindenféle eszméletlen kombinációkkal teszik izgalmassá ételeiket. Mások ellenben csak a tényleg szükségeseket használják ilyen vagy olyan okokból, nem merészkednek túl egy bizonyos határon. Egy dolog azonban közös e két csoportban: a só így is, úgy is belekerül az általuk készített fogásokba. Rengeteg misztikum és tévhit övezi az egyszerű kristályok használatát, nincs olyan háziasszony vagy –úr, akinek ne lenne meg a saját véleménye arról, hogyan kell „jól sózni”. És tényleg nem érdemes félvállról venni a só használatát, ugyanis a fűszer sokszor jelentős hatással van az ételek végső állagára, textúrájára, ízére és sikerére. Nézzünk hát néhány esetet, amikor külön érdemes odafigyelni a sózás módjára!

Nézd meg galériánkban a sózással kapcsolatos tanácsokat, a tippekért kattints a képre!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai trükkök várnak itt:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...