A sárgarépa univerzális gyökérzöldségünk, mely a mai napig meglepően elérhető áron mozog a boltokban és a piacokon. Ami eléggé ritka. Napi Tippünket arra építjük, hogyan használd ki, és tedd bele mindene, amit csak érsz: olcsó levesek, köretek, főételek, salik, akár desszertek is készülhetnek sárgarépából, figyelj!
1.) LEVESEK
A zöldség- és húsleveseket meg sem említjük, mindenki beleszeleteli, de ne feledjük a minestronékat és a krémleveseket se. Sőt, egy gulyás vagy egy bableves se maradjon ki.
2.) ZÖLDSÉGES ÉTELEK
Jöhetnek a sült répás köretek, rakott zöldségek, de főzelék vagy gnocci és készülhet répából. Sülhet belőle sütőben egy jó adag répafasírt vagy répás zöldséggolyó is!
3.) HÚSÉTELEK
Amellett., hogy bármilyen olcsó húsrész mellé süthetünk répát köretként, sőt, akár püré is készülhet belőle, a vadasmártás is egész olcsónak számít, de egy vegyes, zöldséges sült rizst is rittyenthetsz belőle.
4.) SALÁTÁK
Párosítsuk ubival, paprikával, hagymával, pici paradicsommal, mehet bele tészta is, hogy laktatóbb legyen, zöldfűszerek, és egy dögös joghurtos/tejfölös vagy olajas/citromos öntet. Sőt, meg is sütheted, nem muszáj nyersen fogyasztani!
5.) SÜTIK
A répatorta, alap, de sütikbe is kerülhet, reszelve isteni textúrát, nedvességet, friss ízt ad kedvenc édességednek, és nem mellesleg egészséges és rostdús. Ne ódzkodjunk a répás sütiktől, azok az idők már elmúltak, amikor nem menő zöldséggel sütni!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több répás okosság itt: