Ha így tárolod, hosszabb életű marad a sárgabarack

A július slágergyümölcse, a sárgabarack sajnos igen kényes termény: ha nem megfelelő módon tároljuk, igen hamar megpunnyad, bebarnul és penészes lesz. Tanuljuk meg a Napi Tippel elkerülni ezt a szomorú sorsot!

Sokan azt javasolják, hogy a sárgabarackot még keményen érdemes megvenni, így nem fog szétnyomódni a hazaúton és a későbbiekben is sokkal hosszabb életű lesz, mint ha már alapból túléretten vásárolnánk. Ez jó gondolat, persze az sem mindegy, hogy a meghosszabbított élettartama alatt mihez kezdünk vele a konyhában – a nyári melegben ugyanis hirtelen megadhatja magát a sárgabarack az enyészetnek. Nézzük, milyen módokon menthetjük meg!

Nézd meg galériánkban a sárgabarack tárolásának helyes módját, a tippekért kattints a képre!

Isteni sárgabarackos receptek várnak itt:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További nyári tartalamkért pedig kattints ide:

Címlapról ajánljuk

„A nyertes pisztácia nekem már nem ad annyit, mint a...

Fazekas Ádám a világ legjobb fagylaltkészítője. A Gelato Festival World Ranking ranglistájának első helyére került ez év júniusában és a sajtót bejárta a fantasztikus hír. Tehát, ha Fazekas-féle fagyit eszünk, akkor a világ legjobbját választottuk? Ádámmal beszélgettünk versenyszellemről, hazai fagyihelyzetről, elhivatottságáról.

Pákozdi Nóra

További cikkek

5 könnyű nyári ebéd, ami 20 perc alatt megvan az...

Nyáron, amikor a hőmérő higanyszála az egekbe szökik, mindenki könnyed és gyors ebédre vágyik. Az airfryer tökéletes eszköz a nyárias fogások elkészítéséhez, hiszen mindössze 20 perc alatt ízletes, könnyű ételeket varázsolhatunk az asztalra.