Ezzel a trükkel új szintre emelheted a salátaöntetedet

A bolti kész salátaöntetek kényelmesebb megoldásnak tűnhetnek, ám igazából egyáltalán nem energiaigényesebb saját öntetet készíteni. Napi Tippünkkel ráadásul még erőteljesebb ízt adhatsz a salátaöntetednek.

A salátáról sokszor az emberek egy nagy tál unalmas zöld levélre asszociálnak, pedig ez az étel remek lehetőséget ad arra, hogy vitamindús zöldségekkel tápláld a tested ízletesen. Az alap hozzávalók variálása mellett azonban az egyik legfontosabb elem a salátaöntet. Igaz, csupaszon is el lehet fogyasztani, ám ha nem akarod magad nyúlnak érezni, érdemes nyakon önteni a salátát valamilyen dresszinggel (de ahogy arról korábban is írtuk, érdemes ezt közvetlenül fogyasztás előtt megtenni). Ennek elkészítéséhez hoztunk egy remek tippet.

Ezzel a trükkel új szintre emelheted a salátaöntetedet

A TikTokon láttuk az alábbi videót egy remek ötlettel. Gillie Houston egy salátát készít, amiről a barátja ódákat zeng: a fejes saláta alapra egy pisztáciás citromos öntet kerül. 

@gilliehouston

My bf says this was one of the best salads I’ve ever made and I make *a lot* of salads (!!) (Not pictured: The garlic butter chicken thighs I served with it 😌) #saladrecipe #easyrecipe #healthyrecipe #saladsoftiktok #cookinginspo

♬ Cruel Summer - Remix - Röstev

A legtöbb salátaöntet receptben találunk valamilyen savas komponenst, és ez általában a citromlé. A tipp lényege viszont az, hogy nem csak annyi történik, hogy kinyomod a citrus levét, de nem ám.

Houston először egy serpenyőben enyhén megpirítja a citromszeleteket, majd finomra kockázza őket (a magokat ne felejtsd el eltávolítani), és apróra vágott pirított pisztáciával, reszelt fokhagymával, mézzel és olívaolajjal keveri össze az öntethez.

Tehát semmi sem megy kárba, mert a héjától a hártyájáig a citromot teljes egészében felhasználod ehhez az édeskés-fanyarkás keverékhez, amivel feldobhatod a következő salátakreációdat.

Forrásunk volt.


Még több konyhai tipp vár rád:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...