Ezzel a trükkel új szintre emelheted a salátaöntetedet

A bolti kész salátaöntetek kényelmesebb megoldásnak tűnhetnek, ám igazából egyáltalán nem energiaigényesebb saját öntetet készíteni. Napi Tippünkkel ráadásul még erőteljesebb ízt adhatsz a salátaöntetednek.

A salátáról sokszor az emberek egy nagy tál unalmas zöld levélre asszociálnak, pedig ez az étel remek lehetőséget ad arra, hogy vitamindús zöldségekkel tápláld a tested ízletesen. Az alap hozzávalók variálása mellett azonban az egyik legfontosabb elem a salátaöntet. Igaz, csupaszon is el lehet fogyasztani, ám ha nem akarod magad nyúlnak érezni, érdemes nyakon önteni a salátát valamilyen dresszinggel (de ahogy arról korábban is írtuk, érdemes ezt közvetlenül fogyasztás előtt megtenni). Ennek elkészítéséhez hoztunk egy remek tippet.

Ezzel a trükkel új szintre emelheted a salátaöntetedet

A TikTokon láttuk az alábbi videót egy remek ötlettel. Gillie Houston egy salátát készít, amiről a barátja ódákat zeng: a fejes saláta alapra egy pisztáciás citromos öntet kerül. 

@gilliehouston

My bf says this was one of the best salads I’ve ever made and I make *a lot* of salads (!!) (Not pictured: The garlic butter chicken thighs I served with it 😌) #saladrecipe #easyrecipe #healthyrecipe #saladsoftiktok #cookinginspo

♬ Cruel Summer - Remix - Röstev

A legtöbb salátaöntet receptben találunk valamilyen savas komponenst, és ez általában a citromlé. A tipp lényege viszont az, hogy nem csak annyi történik, hogy kinyomod a citrus levét, de nem ám.

Houston először egy serpenyőben enyhén megpirítja a citromszeleteket, majd finomra kockázza őket (a magokat ne felejtsd el eltávolítani), és apróra vágott pirított pisztáciával, reszelt fokhagymával, mézzel és olívaolajjal keveri össze az öntethez.

Tehát semmi sem megy kárba, mert a héjától a hártyájáig a citromot teljes egészében felhasználod ehhez az édeskés-fanyarkás keverékhez, amivel feldobhatod a következő salátakreációdat.

Forrásunk volt.


Még több konyhai tipp vár rád:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...