A TikTokon mindig tudunk valami újat tanulni. Például megtudtuk, hogy egészen eddig rosszul használtuk a szemeteszsákot, és azt is, hogy a lábosok fedőjét sem kell a kezünkben fognunk, amikor épp levesszük az edényről. Most pedig az is kiderült, hogy miért recés a fűszeres üvegek alja, és hogy ez miért is nagyon jó nekünk.

Persze ma már ahány ház, annyi só- és borsszóró, rengeteg dizájnos és dekoratív modell közül lehet válogatni, amelyek már nem rendelkeznek ezzel az apró, de okos részlettel, azonban mint kiderült, a klasszikus üveg fűszertartók alja nem véletlenül lett recés. Ahogy az alábbi videóban is látható, egy nagyon gyakori problémát lehet velük megoldani: ha nem jön a só vagy bármilyen más fűszer az üvegből, egyszerűen csak össze kell dörzsölni az alját egy másik üveg recés aljával, és gond egy szál se!
Watch on TikTok
Nem kell tenyérrel püfölni és rázni az üveget, mint egy őrült, hanem egyszerűen, feltűnés nélkül lehet használni akkor is, ha elakadt a fűszeráradat. Viszont!
Ahogy a videó alatt többen kiemelték, ha nagyon sokszor alkalmazod ezt a módszert, akkor egy idő után a súrlódó üvegből darabok válhatnak le, és akár finom üvegpor is megjelenhet az ételben.
A mi tanácsunk az, hogy csak végszükség esetén használd ezt a metódust, tehát ha tényleg nem jön semmi a fűszertartóból. Otthon nyilván ki tudod tisztítani, esetleg egy másik üvegbe teheted a fűszereket, de ha étteremben jelentkezik hasonló probléma, akkor egyszer-egyszer még biztonságosan bevetheted ezt a trükköt.
Ismerd meg velünk az alapokat:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!