A TikTokon mindig tudunk valami újat tanulni. Például megtudtuk, hogy egészen eddig rosszul használtuk a szemeteszsákot, és azt is, hogy a lábosok fedőjét sem kell a kezünkben fognunk, amikor épp levesszük az edényről. Most pedig az is kiderült, hogy miért recés a fűszeres üvegek alja, és hogy ez miért is nagyon jó nekünk.
Persze ma már ahány ház, annyi só- és borsszóró, rengeteg dizájnos és dekoratív modell közül lehet válogatni, amelyek már nem rendelkeznek ezzel az apró, de okos részlettel, azonban mint kiderült, a klasszikus üveg fűszertartók alja nem véletlenül lett recés. Ahogy az alábbi videóban is látható, egy nagyon gyakori problémát lehet velük megoldani: ha nem jön a só vagy bármilyen más fűszer az üvegből, egyszerűen csak össze kell dörzsölni az alját egy másik üveg recés aljával, és gond egy szál se!
@waywaw I can’t belive this works #spices #design #lifehack #cookinghacks #spicy
♬ Makeba - Jain
Nem kell tenyérrel püfölni és rázni az üveget, mint egy őrült, hanem egyszerűen, feltűnés nélkül lehet használni akkor is, ha elakadt a fűszeráradat. Viszont!
Ahogy a videó alatt többen kiemelték, ha nagyon sokszor alkalmazod ezt a módszert, akkor egy idő után a súrlódó üvegből darabok válhatnak le, és akár finom üvegpor is megjelenhet az ételben.
A mi tanácsunk az, hogy csak végszükség esetén használd ezt a metódust, tehát ha tényleg nem jön semmi a fűszertartóból. Otthon nyilván ki tudod tisztítani, esetleg egy másik üvegbe teheted a fűszereket, de ha étteremben jelentkezik hasonló probléma, akkor egyszer-egyszer még biztonságosan bevetheted ezt a trükköt.
Ismerd meg velünk az alapokat: