Ezentúl te sem fogsz parafadugó nélkül főzni

Napi Tippünkből kiderül, miért jó, ha kéznél van egy parafadugó főzés közben!

A főzés veszélyes üzem: elvághatod az ujjad, leforrázhatod magad, rád fröccsenhet az olaj, vagy egy óvatlan pillanatban megégetheted a kezed egy forró edénnyel. Konyhai balesetek ugyan bármikor előfordulhatnak, de van, amit egyszerűen meg lehet előzni: legjobban tesszük, ha praktikákat keresünk, és körbenézünk a profi konyhákban. Mi például sosem gondoltuk volna, hogy egy parafadugóval megelőzhetjük, hogy főzés közben a fedők forró fogantyúja megégesse a kezünket.

Ezentúl te sem fogsz parafadugó nélkül főzni

A Buzzfeed gasztronómiára specializálódott csatornája az About to Eat, amiben az ételek és főzés iránt lelkesedő műsorvezetők fedezik fel a kulinária világát, a YouTube mellett igencsak népes követőtáborra tett szert a TikTokon. A rengeteg TikTok-videó között, amiben recepteket osztanak meg, Andrew új sorozatában osztja meg a nézőkkel azokat a hasznos trükköket, amiket a profi konyhákból lesett el, de mi otthon is alkalmazhatjuk őket. Ilyen praktika a parafadugó használata is.

@abouttoeat

Andrew shares things he's learned while filming the show Worth It. Tip no. 1: Corks under lid handles.

♬ original sound - about.to.eat

Nincs többé túl forró edény

Bármilyen meglepő, a forró edényfedő problémájára nyújt megoldást a parafadugó. Persze meg lehet fogni a fedőt konyhakesztyűvel is, de Murphy törvénye, hogy amikor gyorsan kellene, akkor sosem találjuk.

Így viszont nem kell keresgélni a konyhai fennforgásban főzés közben, mert a parafadugót egyszerűen csak be kell dugni a fedő fogantyúja alá, és végig ott lehet hagyni.

Amikor fel kell emelned a fedőt, nyugodtan megfoghatod a parafadugó két végét, biztosan nem ég meg a kezed.  

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a konyhai tippeket is fogadd meg:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...