Ezentúl te sem fogsz parafadugó nélkül főzni

Napi Tippünkből kiderül, miért jó, ha kéznél van egy parafadugó főzés közben!

A főzés veszélyes üzem: elvághatod az ujjad, leforrázhatod magad, rád fröccsenhet az olaj, vagy egy óvatlan pillanatban megégetheted a kezed egy forró edénnyel. Konyhai balesetek ugyan bármikor előfordulhatnak, de van, amit egyszerűen meg lehet előzni: legjobban tesszük, ha praktikákat keresünk, és körbenézünk a profi konyhákban. Mi például sosem gondoltuk volna, hogy egy parafadugóval megelőzhetjük, hogy főzés közben a fedők forró fogantyúja megégesse a kezünket.

Ezentúl te sem fogsz parafadugó nélkül főzni

A Buzzfeed gasztronómiára specializálódott csatornája az About to Eat, amiben az ételek és főzés iránt lelkesedő műsorvezetők fedezik fel a kulinária világát, a YouTube mellett igencsak népes követőtáborra tett szert a TikTokon. A rengeteg TikTok-videó között, amiben recepteket osztanak meg, Andrew új sorozatában osztja meg a nézőkkel azokat a hasznos trükköket, amiket a profi konyhákból lesett el, de mi otthon is alkalmazhatjuk őket. Ilyen praktika a parafadugó használata is.

Nincs többé túl forró edény

Bármilyen meglepő, a forró edényfedő problémájára nyújt megoldást a parafadugó. Persze meg lehet fogni a fedőt konyhakesztyűvel is, de Murphy törvénye, hogy amikor gyorsan kellene, akkor sosem találjuk.

Így viszont nem kell keresgélni a konyhai fennforgásban főzés közben, mert a parafadugót egyszerűen csak be kell dugni a fedő fogantyúja alá, és végig ott lehet hagyni.

Amikor fel kell emelned a fedőt, nyugodtan megfoghatod a parafadugó két végét, biztosan nem ég meg a kezed.  

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a konyhai tippeket is fogadd meg:

Legújabb receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Spenótos-fetás sajtos masni

Görög ízvilág ihlette ezt a gyors házi sajtos masnit: a kész leveles tésztába spenótos-fetás tölteléket kenhetünk. Itt azonban még nem fogynak el a jó dolgok: a fonatokra plusz reszelt ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezeket a sonkákat ne vedd meg a boltban, mert megbánod

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) idén sem hagyja magára azokat a vásárlókat, akik nehezebben igazodnak el a széles választékú sonkakínálatot nézegetve. Összegyűjtötték, mi mindenre kell figyelni, hogy a lehető legjobb minőségű, valóban jóízű sonkák kerüljenek az ünnepi asztalra!

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!