Ezt hiányolja a paradicsomszószod, ha úgy érzed, semmi íze
Amilyen egyszerű étel a paradicsomos tészta, olyan nehéz lehet eltalálni a mártás ízesítését. A Napi Tipp most megpróbálja belőni, hogy mi hiányzik a szószodból, ha finom, de mégsem tökéletes.
A szín adott: paradicsomszószos tésztát főzünk, a mártás már majdnem kész, a főzővíz már lobog a spagettihez, kiskanállal kóstolgatjuk a piros, rotyogó szószt, és az istenért sem tudjuk eldönteni, hogy ugyan mi hiányzik belőle. Nem könnyű eldönteni, mert egyszerű ételről van szó, ezért nem áraszthatjuk el rengeteg fűszerrel és aromával, de közben nem hagyhatjuk szerényen, csupaszon sem. Nézzük hát meg, melyek azok a kis kiegészítők, amelyektől egyszer s mindenkorra tökéletes ízű és állagú lesz a paradicsomszósz.
Nézd meg galériánkban a paradicsomszósz tökéletesítőit:
5 fotó
Néhány recept a kísérletezéshez:
paradicsomos tészta
Ez a paccheri tésztás recept egy hagyományosan salernoi fogás. A scarpariello szósz koktélparadicsomból készül, és kapcsolódik hozzá egy scarpari, vagyis cipész szokás. Hétfőnként, ...
paradicsomos tészta
Sorrentoban ettem ezt a nagyszerű, házi készítésű, friss tésztát, és gyorsan utánajárta a receptjének, hogy veletek is megoszthassam. Sok jó leírást találtam, aztán ez a legjobb ...
paradicsomos tészta
A házi paradicsomszósz tipikusan az a dolog, amire ha egyszer ráérez az ember, többet sose fogja a bolti verziót választani. E recept esetében a titok a lepirított zöldségekben és a ...
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több konyhai tipp vár:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!