Így mentsd meg az enyészettől a megszomorodott padlizsánokat

Biztos ismerős a jelenség, amikor megszalad kicsit a zöldség/gyümölcsvásárlás a piacon, a féktelen beszerzőkörút maradványaival pedig egy, akár két héttel később kell valamit kezdenünk. Ha az elfeledett, időközben megfonnyadt delikvensek közt akad néhány ráncos padlizsán is, figyeljünk a mai Napi Tippre, ugyanis dobja a mentőövet!

A zöldségek nem megfelelő tárolása néha okozhat fennakadásokat a konyhában – főleg akkor jelent ez kihívást, ha egyszerre szoktunk több mindent bevásárolni, majd abból hosszabb ideig főzni. Egyes zöldségek híresen gyorsan megszomorodnak, ha alkalmatlan helyen töltenek el több időt: ezen a listán pedig előkelő helyet foglal el a padlizsán. Pár napig tárolhatjuk szabad levegőn, papírzacskóban (nem szükséges hűtőbe tenni), azonban már egy héten belül is megjelenhetnek rajta az enyészet első jelei. Ráncos, helyeken megkeményedő bőr, puhuló belső, legrosszabb esetben pedig penészes foltok.

De ijedtségre semmi ok, még ebben a szomorú állapotában is használható a padlizsán: nézzük, mire!

Nézd meg galériánkban az öreg padlizsán felhasználási módjait!

Receptek öreg padlizsánok megmentésére:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ha elakadnál a konyhában, fogadd meg tanácsainkat:

Címlapról ajánljuk