Oprah meglepő maradékkal készíti a legkrémesebb tésztaszószt

Napi Tippünkből kiderül, hogy mi az a meglepő a hozzávaló, amit te lehet, hogy a lefolyóba öntesz, Oprah viszont krémes tésztaszószt készít belőle.

A legjobb tésztaszószok alapja a tejszín vagy vaj – gondolhattad eddig. Oprah azonban az életvezetési tanácsokon túl most a konyhában mutatta meg nekünk a helyes irányt, ha arról van szó, hogy szeretnéd kihagyni ezeket az összetevőket a szószodból, akár mert diétázol, akár vegán vagy, akár csak épp elfogytak ezek az alapanyagok, mégis krémes végeredményre vágysz.

Oprah meglepő maradékkal készíti a legkrémesebb tésztaszószt

Oprah az Instagram-oldalán és az Oprah Daily-n is megosztotta a kedvenc tésztareceptjét, egy kis csavarral. Az ételt privát séfje, Philippe Chevalier készítette el, és már első kóstolásra elrabolta a milliárdos műsorvezető szívét, ám volt vele egy kis bökkenő.

Amikor először találkoztunk, imádtam az ételeit, de volt egy probléma - túl sok krém, túl sok vaj, mert ezt szeretik a franciák, ugye

- mondja Oprah Chevalierre mutatva.

Oprah, aki a WeightWatchers nevű, fogyásra specializálódott vállalat egy befektetője is, elmondta, hogy meg akarta hackelni a receptet, hogy az kevesebb kalóriát tartalmazzon, ami kevesebb pontot jelent. Ezen felül, ahogy említettük, akkor is tuti praktikáról van szó, ha valaki nem eszik tejtermékeket vagy épp csak elfelejtett venni tejszínt és vajat a boltban.

Zab!

Aztán Chevalier és egy kis titkos hozzávaló segítségével megszületett az áthidaló megoldás. A tejszín és vaj helyett nem mást használnak a tésztához, mint a zab főzővizét.

A videóban Chevalier megfőz egy adag zabot, és a főzésből származó vizet a zab leszűrése után félreteszi. A keményítőtartalmú folyadékot, amely Winfrey honlapja szerint „majdnem olyan, mint a zabtej", ezután a tésztaszószhoz adják, amelybe párolt gombát, mogyoróhagymát, fokhagymát és kakukkfüvet tesznek, hogy sűrűbb állagú legyen. Arra ugyan nem térnek ki, de a zabot aztán egy reggelireceptben szuperül fel lehet használni.

„Annyira szeretem" - ujjongott Winfrey az első falat tészta után, amelyet citromhéjjal és reszelt parmezánnal koronáztak meg. A teljes receptet a videóból tudod lelesni a következő tésztás napodon!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tipp itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...