Laktató fogások, melyek a nyári ételek árnyékában élnek

Az egy dolog, hogy próbálunk változatosan, szezonálisan étkezni, mégis érdemes lehet kitartani bizonyos fogások mellett, évszaktól és hőmérséklettől függetlenül. A Napi Tipp most listáz pár olyan ételt, ami talán nem a legnyáribb, mégis érdemes elkészíteni nyáron is.

Érdekes, hogyan változik az évszakokkal az étkezésünk, hogy éppen mi kerül előtérbe, mi tűnik el néhány hónap erejéig, hogy az újabb naptári váltással ismételten felbukkanjon a tányérunkon. Észreveheti az olvasó is (csakúgy, mint ez írás szerzője teszi), hogy más témájú cikkek, más receptek lépnek a rivaldafénybe nyáron: hideg levesek, könnyed tészták, grillhúsok, fagylaltok árasztják el a képernyőket. De hová tűnnek a többi fogások? Azok, amelyek kénytelenek a nyári ételek árnyékában élni ilyenkor? Természetesen sehová, legalábbis akkor, ha néha-néha foglalkozunk velük, megfőzzük őket időről-időre. Nézzük, mely ételcsoportok érdemelnek több figyelmet nyáron!

Kattints a galériára a nyáron elhanyagolt ételek receptjeiért!

Íme néhány ízes recept:

Zöldfűszeres babsaláta

Azt szeretem ebben a receptben, hogy gyakorlatilag az összes hozzávalót szabadon variálhatjuk annak függvényében, hogy mi van ott. Variálhatjuk a bab fajtáját (sőt, akár csicseriborsóra ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Hűsítő-frissítő, nyári ötletek várnak:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...