Soha többé nem kell mentát venned, ha betartod ezt a tippet

Ezzel a Napi Tippel sosem fogysz majd ki a mentából!

Nyakunkon a jó idő, így nem árt betárazni friss mentából, hogy aztán mennyei leveseket, turmixokat, italokat vagy főételeket tehessünk még izgalmasabbá vele. Manapság már a legtöbb áruházláncban árulnak mentát, ám ezek sajnos nem éppen hosszú élettartalmukról híresek. De mi lenne, ha azt mondanánk, hogy örökéletűvé tehetjük őket? Mutatjuk, hogyan!

Soha többé nem kell mentát venned, ha betartod ezt a tippet

Neveljünk otthon mentát!

Mint sok más konyhai feladványra, így erre is a TikTokon találjuk a választ!

Mentás borsós rizottó

A krémes, mégis enyhén roppanós rizottót, nem is oly nehéz elkészíteni, csupán egy kis odafigyelést, és törődést igényel. A lelke az alaplé, amit érdemes forrón adagolgatni hozzá. ...

Epres-mentás smoothie

Egy finom, gyors smoothie bármikor jöhet, igazi jolly joker: fogyaszthatjuk reggel, ihatjuk edzés előtt vagy után, elkortyolgathatjuk délután, vagy kicsit felturbózva akár egy étkezést is ...

Ha kipróbáljuk a lenti videóban bemutatott trükköt, akkor hamarosan egy igazi mentabokrot nevelgethetünk otthon. A felvétel ugyanis rávilágít, hogy milyen egyszerű a bolti mentából kis palántákat nevelni. De hogyan kezdjünk neki?

@thegirlisautistic Free food! #growyourown #homegrownherbs #homegrownveg #growyourownfood #propagating #propagatingmint #mint #planttok #smallveggarden #veggarden #reducereuserecycle ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Először is, vegyünk ki a csomagból néhány szál mentát, és szedegessük le az alsó leveleket. Ha ezzel megvagyunk, akkor tegyük vízbe őket, és hagyjuk, hogy szépen gyökeret eresszenek. Ehhez nagyjából 2 hétre lesz szükségük. Ezután pedig el is ültethetjük őket! Egyszerű, igaz?

Forrásunk volt.


Ezeket a konyhai tippeket lesd el tőlünk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...