Soha többé nem kell mentát venned, ha betartod ezt a tippet

Ezzel a Napi Tippel sosem fogysz majd ki a mentából!

Nyakunkon a jó idő, így nem árt betárazni friss mentából, hogy aztán mennyei leveseket, turmixokat, italokat vagy főételeket tehessünk még izgalmasabbá vele. Manapság már a legtöbb áruházláncban árulnak mentát, ám ezek sajnos nem éppen hosszú élettartalmukról híresek. De mi lenne, ha azt mondanánk, hogy örökéletűvé tehetjük őket? Mutatjuk, hogyan!

Soha többé nem kell mentát venned, ha betartod ezt a tippet

Neveljünk otthon mentát!

Mint sok más konyhai feladványra, így erre is a TikTokon találjuk a választ!

Mentás borsós rizottó

A krémes, mégis enyhén roppanós rizottót, nem is oly nehéz elkészíteni, csupán egy kis odafigyelést, és törődést igényel. A lelke az alaplé, amit érdemes forrón adagolgatni hozzá. ...

Epres-mentás smoothie

Egy finom, gyors smoothie bármikor jöhet, igazi jolly joker: fogyaszthatjuk reggel, ihatjuk edzés előtt vagy után, elkortyolgathatjuk délután, vagy kicsit felturbózva akár egy étkezést is ...

Ha kipróbáljuk a lenti videóban bemutatott trükköt, akkor hamarosan egy igazi mentabokrot nevelgethetünk otthon. A felvétel ugyanis rávilágít, hogy milyen egyszerű a bolti mentából kis palántákat nevelni. De hogyan kezdjünk neki?

Először is, vegyünk ki a csomagból néhány szál mentát, és szedegessük le az alsó leveleket. Ha ezzel megvagyunk, akkor tegyük vízbe őket, és hagyjuk, hogy szépen gyökeret eresszenek. Ehhez nagyjából 2 hétre lesz szükségük. Ezután pedig el is ültethetjük őket! Egyszerű, igaz?

Forrásunk volt.


Ezeket a konyhai tippeket lesd el tőlünk:

Legújabb receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!