Soha többé nem kell mentát venned, ha betartod ezt a tippet

Ezzel a Napi Tippel sosem fogysz majd ki a mentából!

Nyakunkon a jó idő, így nem árt betárazni friss mentából, hogy aztán mennyei leveseket, turmixokat, italokat vagy főételeket tehessünk még izgalmasabbá vele. Manapság már a legtöbb áruházláncban árulnak mentát, ám ezek sajnos nem éppen hosszú élettartalmukról híresek. De mi lenne, ha azt mondanánk, hogy örökéletűvé tehetjük őket? Mutatjuk, hogyan!

Soha többé nem kell mentát venned, ha betartod ezt a tippet

Neveljünk otthon mentát!

Mint sok más konyhai feladványra, így erre is a TikTokon találjuk a választ!

Mentás borsós rizottó

A krémes, mégis enyhén roppanós rizottót, nem is oly nehéz elkészíteni, csupán egy kis odafigyelést, és törődést igényel. A lelke az alaplé, amit érdemes forrón adagolgatni hozzá. ...

Epres-mentás smoothie

Egy finom, gyors smoothie bármikor jöhet, igazi jolly joker: fogyaszthatjuk reggel, ihatjuk edzés előtt vagy után, elkortyolgathatjuk délután, vagy kicsit felturbózva akár egy étkezést is ...

Ha kipróbáljuk a lenti videóban bemutatott trükköt, akkor hamarosan egy igazi mentabokrot nevelgethetünk otthon. A felvétel ugyanis rávilágít, hogy milyen egyszerű a bolti mentából kis palántákat nevelni. De hogyan kezdjünk neki?

@thegirlisautistic Free food! #growyourown #homegrownherbs #homegrownveg #growyourownfood #propagating #propagatingmint #mint #planttok #smallveggarden #veggarden #reducereuserecycle ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Először is, vegyünk ki a csomagból néhány szál mentát, és szedegessük le az alsó leveleket. Ha ezzel megvagyunk, akkor tegyük vízbe őket, és hagyjuk, hogy szépen gyökeret eresszenek. Ehhez nagyjából 2 hétre lesz szükségük. Ezután pedig el is ültethetjük őket! Egyszerű, igaz?

Forrásunk volt.


Ezeket a konyhai tippeket lesd el tőlünk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...