Ezzel a trükkel mennybe megy a másnapos banánkenyér

A banánkenyér egy szuper egyszerű édesség, azonban hátránya, hogy frissen a legjobb, pár nap elteltével már nem az igazi. Ha te is ezzel a helyzettel szembesülsz, próbáld meg bevetni Napi Tippünket a megmentésére!

A banánkenyér egy remek módja, hogy felhasználd a bebarnult, és nyersen már nem annyira vonzó gyümölcsöket, könnyű elkészíteni, ráadásul egyéni ízlésre lehet szabni, egyszóval egy nagyon praktikus kis találmány. Bármennyire is szeretjük, az állott banánkenyér már kevésbé mozgat meg minket. Viszont még ilyenkor sincs veszve semmi! Néhány egyszerű trükkel könnyen új életet lehet adni a fáradt banánkenyérnek!

Ezzel a trükkel mennybe megy a másnapos banánkenyér

Párosítsd krémsajttal

Melegítsd fel a banánkenyeret, majd jól kend meg krémsajttal, és ha nagyon extra akarsz lenni, még mézet is csorgathatsz rá. Az édes banánkenyér ízét nem nyomja el a krémsajt, épp ellenkezőleg, nagyon jól passzol hozzá a savanykás krémesség.

Klasszikus banánkenyér

Ohh te csodás banánkenyér. A legjobb módja annak, hogyan használjuk fel a barna, megpöttyösödött banánokat a konyhapultról. Ez a klasszikus változat szaftos, puha, és rendkívül jól ...

Menjen az airfryerbe

Azon túl, hogy szimplán megmelegíted a banánkenyeret, egy lépéssel tovább is haladhatsz, ha van otthon airfryered. A cél, hogy a banánkenyér széle egy picit ropogós legyen, a krémsajt pedig épphogy megszilárduljon középen.

Kend meg a fentiek szerint a krémsajttal, majd így tedd be a gépbe.

Készíts banánkenyeret te is!

Figyelj, hogy miközben kened a krémsajtot, a késsel hozz létre örvényeket benne, így jobban meg tud barnulni!

Három perc elég neki 190 fokon. Amikor kivetted, ízlés szerint mehet rá méz egy kis extra édes ízért.

Ha nincs airfryered, akkor a sütőben is kipróbálhatod ezt a trükköt, de figyelj rá, nehogy odaégesd!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több isteni desszertötlet vár:

Legújabb receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Spenótos-fetás sajtos masni

Görög ízvilág ihlette ezt a gyors házi sajtos masnit: a kész leveles tésztába spenótos-fetás tölteléket kenhetünk. Itt azonban még nem fogynak el a jó dolgok: a fonatokra plusz reszelt ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezeket a sonkákat ne vedd meg a boltban, mert megbánod

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) idén sem hagyja magára azokat a vásárlókat, akik nehezebben igazodnak el a széles választékú sonkakínálatot nézegetve. Összegyűjtötték, mi mindenre kell figyelni, hogy a lehető legjobb minőségű, valóban jóízű sonkák kerüljenek az ünnepi asztalra!

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!