A banánkenyér egy remek módja, hogy felhasználd a bebarnult, és nyersen már nem annyira vonzó gyümölcsöket, könnyű elkészíteni, ráadásul egyéni ízlésre lehet szabni, egyszóval egy nagyon praktikus kis találmány. Bármennyire is szeretjük, az állott banánkenyér már kevésbé mozgat meg minket. Viszont még ilyenkor sincs veszve semmi! Néhány egyszerű trükkel könnyen új életet lehet adni a fáradt banánkenyérnek!
Párosítsd krémsajttal
Melegítsd fel a banánkenyeret, majd jól kend meg krémsajttal, és ha nagyon extra akarsz lenni, még mézet is csorgathatsz rá. Az édes banánkenyér ízét nem nyomja el a krémsajt, épp ellenkezőleg, nagyon jól passzol hozzá a savanykás krémesség.
Menjen az airfryerbe
Azon túl, hogy szimplán megmelegíted a banánkenyeret, egy lépéssel tovább is haladhatsz, ha van otthon airfryered. A cél, hogy a banánkenyér széle egy picit ropogós legyen, a krémsajt pedig épphogy megszilárduljon középen.
Kend meg a fentiek szerint a krémsajttal, majd így tedd be a gépbe.
Figyelj, hogy miközben kened a krémsajtot, a késsel hozz létre örvényeket benne, így jobban meg tud barnulni!
Három perc elég neki 190 fokon. Amikor kivetted, ízlés szerint mehet rá méz egy kis extra édes ízért.
Ha nincs airfryered, akkor a sütőben is kipróbálhatod ezt a trükköt, de figyelj rá, nehogy odaégesd!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több isteni desszertötlet vár: