Vége az állandó vesződésnek, mandarinhéj kapargatásnak, hogy a ragacsos lé mindent elárasszon: fél perc sem kell hozzá, hogy meghámozd kényelmesen a mandarint.
De mi a titok?
A trükköt egy „kevglbach” nevű TikTok-felhasználó mutatta be egy másik tiktokos, „lolwutalan” módszerét próbálta ki kísérleti jelleggel. Az eredményen ő maga lepődött meg a legjobban, miszerint tényleg működik.
A lényeg: előbb félbe kell vágnod a narancsot, hogy aztán a héjas felét az ujjaiddal befelé nyomva egyszerűen kifordítsd belőle a tartalmát. Igazából csak egy mozdulat az egész.
Mutatjuk:
@kevglbach #stitch mit @alan ♬ Originalton - Kevglbach ✪
Ezáltal nemcsak a pucolással járható viszontagságokat úszhatod meg, hanem a gerezdek szétválasztását is. Zseniális!
Tudtad? Egy közepes mandarinban (88 gramm) 47 kalória, 12 gramm szénhidrát, 0,7 gramm fehérje, 0,3 gramm zsír és a 2 gramm rost van. A C-vitaminból a napi javasolt beviteli mennyiség 26%-a, magnéziumból a 2,5%-a, káliumból 3%-a van benne. Ez a hatékony kis gyümölcs a napi szükséges C-vitamin-mennyiség több mint egynegyedét juttatja a szervezetbe, ami fontos a bőr egészsége, a sebgyógyulás és a megfelelő immunfunkció szempontjából.
Szerző: Németh Orsi
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több konyhai tippet leshetsz el innen: