Tudjuk jól, hogy az aranyat érő olajos magvak magas telítetlenzsírsav-tartalmuk miatt igen hamar megavasodnak, ha nem használjuk fel őket mielőbb, így a dió, a mák is veszélyben van, ha maradt a karácsonyi sütögetésből belőlük. A Maradék nélkül Facebook-oldala tippjeit követve megtudhatjuk, hogyan tárolva áll el legtovább a mák (és a dió).
Jól zárható üveg
Az oxidációs folyamat lassítása érdekében mindenképpen válasszunk légmentesen záródó tárolót, főként üveget (pl. egy befőttesüveget, csatosüveget), és rakjuk a hűtőszekrénybe a mákot.
Sőt, ha tudjuk, hogy sokáig felé sem fogunk nézni, nyugodtan rakjuk a mélyhűtőbe!
Tipp: ez a tárolási mód ugyanúgy alkalmazható a dióra, mandulára, lenmagra, a szezámmagra, és más olajos magvakra.
Egy kis olvasnivaló az új évre: