6 hiba, amit mindenki elkövet a házi majonéz készítésénél

Ha te is ellesnéd a sűrű, vajszerű házi majonéz készítésének titkát, akkor jó helyen jársz, ugyanis Napi Tippünkben lerántjuk a leplet a leggyakoribb hibákról, amelyek elronthatják a kedvenc mártásodat.

A majonéz kétségkívül a világ egyik legnépszerűbb mártása, így nem csoda, hogy sokan szeretnék megtanulni, miként lehet otthon is tökéletesen elkészíteni. Összetevőit tekintve igen egyszerű: csak tojásra, olajra, mustárra és citromlére van szükség a majonézhez. Elkészítése már egy kicsivel bonyolultabb, ám, ha egyszer sikerül, és megkóstolod az első adag házi majonézt, akkor soha többé nem akarsz majd boltit venni. Ahhoz azonban, hogy majonézszakértővé válhass, meg kell ismerned a leggyakoribb majonézkészítési hibákat. Íme!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai tippet leshetsz el tőlünk:

Legújabb receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...