A trükk, amitől új életre kel a fonnyadt leveles zöldség

Napi Tippünkben megmutatjuk, mit tegyél, ha megfonnyadtak a zöld leveles zöldségeid, de nem akarod kidobni őket (mert nem is kell)!

A leveles zöldségek trükkösek. A piacon és a boltban gyönyörűek, ropogós leveleikkel kéretik magukat, majd, miután hazaviszed és akár csak pár napig nem foglalkozol velük, elindulnak a fonnyadás útján. Nincs is szomorúbb látvány, mint az összefonnyadt spenótleveleknél (amiből viszont spenótport készíthetsz), salátáknál és mángoldcsokroknál. Korábban már írtunk róla, hogy gyakran egy kis víz javít a helyzeten, de most egy másik trükköt hoztunk, amivel újra életre keltheted a zöldeket.

A trükk, amitől újra életre kel a fonnyadt leveles zöldség

A mikrohullámú sütő menti meg a leveles zöldeket

Nem, nem arról van szó, hogy egy turmixban kellene elrejteni az ernyedt leveleket, annál sokkal jobb ez a trükk: párold meg őket a mikróban.

A mikrohullámú sütő szokatlan módja lehet a szomorú, fonnyadt zöldek megmentésének, ám pofonegyszerű és gyors is, hiszen nagyjából feleannyi idő alatt megfőnek a levelek, mint más eljárással.

Miután leöblítetted a leveleket, adj egy kis vizet vagy húslevest a zöldekkel teli tálba, és fedd le.

Spenótos mac & cheese

Ez a vibrálóan élénkzöld mac and cheese egy örök kedvenc, egy klasszikus komfortfogás, amelyet pikk-pakk össze lehet állítani, ha ránk tör az éhség. Több főt is jóllakathatunk vele! ...

Tedd be a mikróba a tálat egy-két percre, viszont az olyan zöldek esetében, mint a kelkáposzta akár négy percre is szükséged lehet. Ez az eljárás olyan zsenge, ízletes zöldeket eredményez, amelyeknek ugyanolyan íze lesz, mintha a tűzhelyen pároltad volna meg őket.

Milyen folyadékot használj a zöldségek mikrózásához?

A zöldségek mikrózása során mindennél fontosabb, hogy a tálban legyen folyadék.

Babhummusz káposztasteakkel

A legegyszerűbb hummusz egy csodás káposztasteakkel, szuper húsmentes ebéd vagy vacsora. Nagy adagban bulifogásként is tálalható.

Enélkül a leveles zöldek magas ásványi anyag tartalmuk miatt hajlamosak szikrákat okozni. Ennek elkerülése érdekében aprítsd fel a zöldségeket, és győződj meg róla, hogy ellepi őket a víz, a húsleves vagy az olaj.

Ami az ízvilágot illeti, a spenót enyhe íze miatt szükség lehet valami pikánsabbra, például zöldséglevesre a folyamathoz.

Forrázás előtt dobd bele a leveleket a folyadékba, és szórd meg a kedvenc fűszernövényeiddel és fűszereiddel. Nem igényel sok erőfeszítést, mégis, ez a gyors és egyszerű köret bármilyen fogás ízletes kiegészítője lehet.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Konyhai praktikák minden helyzetre:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...