A trükk, amitől új életre kel a fonnyadt leveles zöldség

Napi Tippünkben megmutatjuk, mit tegyél, ha megfonnyadtak a zöld leveles zöldségeid, de nem akarod kidobni őket (mert nem is kell)!

A leveles zöldségek trükkösek. A piacon és a boltban gyönyörűek, ropogós leveleikkel kéretik magukat, majd, miután hazaviszed és akár csak pár napig nem foglalkozol velük, elindulnak a fonnyadás útján. Nincs is szomorúbb látvány, mint az összefonnyadt spenótleveleknél (amiből viszont spenótport készíthetsz), salátáknál és mángoldcsokroknál. Korábban már írtunk róla, hogy gyakran egy kis víz javít a helyzeten, de most egy másik trükköt hoztunk, amivel újra életre keltheted a zöldeket.

A trükk, amitől újra életre kel a fonnyadt leveles zöldség

A mikrohullámú sütő menti meg a leveles zöldeket

Nem, nem arról van szó, hogy egy turmixban kellene elrejteni az ernyedt leveleket, annál sokkal jobb ez a trükk: párold meg őket a mikróban.

A mikrohullámú sütő szokatlan módja lehet a szomorú, fonnyadt zöldek megmentésének, ám pofonegyszerű és gyors is, hiszen nagyjából feleannyi idő alatt megfőnek a levelek, mint más eljárással.

Miután leöblítetted a leveleket, adj egy kis vizet vagy húslevest a zöldekkel teli tálba, és fedd le.

Tedd be a mikróba a tálat egy-két percre, viszont az olyan zöldek esetében, mint a kelkáposzta akár négy percre is szükséged lehet. Ez az eljárás olyan zsenge, ízletes zöldeket eredményez, amelyeknek ugyanolyan íze lesz, mintha a tűzhelyen pároltad volna meg őket.

Milyen folyadékot használj a zöldségek mikrózásához?

A zöldségek mikrózása során mindennél fontosabb, hogy a tálban legyen folyadék.

Enélkül a leveles zöldek magas ásványi anyag tartalmuk miatt hajlamosak szikrákat okozni. Ennek elkerülése érdekében aprítsd fel a zöldségeket, és győződj meg róla, hogy ellepi őket a víz, a húsleves vagy az olaj.

Ami az ízvilágot illeti, a spenót enyhe íze miatt szükség lehet valami pikánsabbra, például zöldséglevesre a folyamathoz.

Forrázás előtt dobd bele a leveleket a folyadékba, és szórd meg a kedvenc fűszernövényeiddel és fűszereiddel. Nem igényel sok erőfeszítést, mégis, ez a gyors és egyszerű köret bármilyen fogás ízletes kiegészítője lehet.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Konyhai praktikák minden helyzetre:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek