Egy egyszerű lencsefasírthoz alig kell hozzávaló: a hüvelyesen kívül mindössze valamilyen „kötőanyag” és fűszerek szükségesek. Ennyi kell ahhoz, hogy a kis pogácsák és golyóbisok ne essenek szét, megtartsák az alakjukat. Persze annyi minden mást is belekeverhetünk a masszába, olyan céllal, hogy tökéletesítsük a lencsefasírt ízét, állagát és kinézetét. Nézzük most, mely egyszerű hozzávalók javíthatnak rajta.
Nézd meg galériánkban a lencsefasírt kiegészítőit:
5 egyszerű alapanyag, ami tökéletesíti a lencsefasírtod
Zabpehely
Szintén az állagon javít a zab: használjunk belőle apró szeműt, hogy egységesebb masszát kapjunk. De ne turmixoljuk teljesen simára, ugyanis jót tesz a fasírtnak egy kis texturális izgalom. Mielőtt kisütnénk, hagyjuk kicsit pihenni a zabos masszát, ettől jobban összeáll majd a fasírt.
Receptek, amelyekben kipróbálhatod a tudományt:
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több konyhai tipp és trükk vár: