Egy egyszerű lencsefasírthoz alig kell hozzávaló: a hüvelyesen kívül mindössze valamilyen „kötőanyag” és fűszerek szükségesek. Ennyi kell ahhoz, hogy a kis pogácsák és golyóbisok ne essenek szét, megtartsák az alakjukat. Persze annyi minden mást is belekeverhetünk a masszába, olyan céllal, hogy tökéletesítsük a lencsefasírt ízét, állagát és kinézetét. Nézzük most, mely egyszerű hozzávalók javíthatnak rajta.
Nézd meg galériánkban a lencsefasírt kiegészítőit:
5 egyszerű alapanyag, ami tökéletesíti a lencsefasírtod
Zabpehely
Szintén az állagon javít a zab: használjunk belőle apró szeműt, hogy egységesebb masszát kapjunk. De ne turmixoljuk teljesen simára, ugyanis jót tesz a fasírtnak egy kis texturális izgalom. Mielőtt kisütnénk, hagyjuk kicsit pihenni a zabos masszát, ettől jobban összeáll majd a fasírt.
Receptek, amelyekben kipróbálhatod a tudományt:
Maradékmentő lencsefőzelék fasírt
Mindenkivel előfordulhat, hogy túlaggódja a szilveszteri lencsefőzelék adagot, és megmarad egy pár adag. Erre az esetre tökéletes megoldás a lencsefasírt - gyors, finom, roppanós, ...
Zabpelyhes lencsefasírt
Maradt egy kis lencse a korábban készített lencsesalátából. Felhasználtam. Zöldséges kuszkuszt és egy kis joghurtos szószt készítettem hozzá.
Lencsefasírt zöldsalátával és joghurtos öntettel
Tojásmentes zöldségfasírt-opciókat kerestem, és végül több lehetőségből ezt gyúrtam össze. Nem utoljára készítettem, még párszor biztosan rákívánok. A saláta pedig magáért ...
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több konyhai tipp és trükk vár: