Így ellenőrizd, hogy él-e még az élesztőd

Kelt tésztával amúgy sem olyan egyszerű dolgozni, főleg, amikor az élesztő tovább nehezíti a dolgunkat. Például azzal, hogy lejár. Az erre utaló jelek nem mindig egyértelműek, próbáljuk most őket dekódolni a Napi Tipp segítségével.

A lejárt élesztő két okból igazán bosszantó dolog. Elsőként is azért, mert miatta teljes kudarcba fulladhat egy kalács- vagy pizzasütés, esetleg más kelt tésztás kaland. Viszont ami sokkal, de sokkal bosszantóbb, hogy nem mutatkoznak mindig észrevehető jelek, amelyek arra utalnának, hogy tényleg lejárt élesztővel van dolgunk. Próbáljuk most mégis ezeket a jeleket összeszedni, hogy legközelebb felkészülten kezdhessünk bele a sütésbe.

Nézd meg galériánkban a lejárt élesztőre utaló jeleket:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Konyhai tippek, trükkök és ötletek, amelyeket érdemes megfogadni:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...