Ebben a légies süteményben az a legjobb, hogy édesen és sósan is elkészítheted. A szuflé belül folyós csokoládéval vagy sajttal-spenóttal töltött habkönnyű tésztája a jutalmad, ha megfogadod azokat a tippeket, amiket összegyűjtöttünk neked. Íme, 4 egyszerű trükk, mit kell tenned a légies szufléért!
Túrószuflé gyümölcsöntettel
A szuflénak egyetlen titka van, méghozzá az, hogy a tojásfehérjét nem szabad kőkemény habbá verni, akkor jó, ha még picit folyós. Ettől fog szépen megemelkedni.
Csokiszuflé
A legfontosabb, hogy pontosan mérjük ki a hozzávalókat, mert amilyen gyorsan el lehet készíteni, annál egyszerűbb elrontani.
Tűzoltó lávasüti
Biztos mindenkinek ismerős az a szitu, amikor elfelejtődik a Valentin-nap, névnap, házassági évforduló... Na, erre van egy tök egyszerű megoldás, ez pedig nem más, mint a tűzoltó ...
Kattints a galériára a szuflétrükkökért
1. Alapanyag
Ha szuflékészítésről van szó, akkor nem érdemes spórolni az alapanyagokon. Válaszd a jó minőségű termékeket, ami persze nem azt jelenti, hogy a legdrágábbat kell a kosárba tenni, de például a magasabb kakaótartalmú étcsokival biztosan jobban ízlik majd a szuflé. Mielőtt nagy lendülettel belevágnál a nyers anyagok feldolgozásának, mindent tegyél ki 20 percre a konyhapultra, hogy szobahőmérsékletű hozzávalókkal dolgozz.
2. Tojásfehérje
Nem vitás, hogy a szuflé lelke a jól előkészített és felvert tojásfehérje. Ha sikerült sárgájamentesen félretenni a tojásfehérjét, akkor adj hozzá egy csipet sót és egy kis ecetet, esetleg egy minimális citromlevet, mert sokkal könnyebb lesz felverni. Géppel és kézzel is dolgozhatsz, de ha a tökéletességre törekszel, akkor válaszd az utóbbit, ugyanis így sokkal több levegőt juttathatsz a habba. A felvert tojásfehérjét ne hagyd állni, mert összeeshet!
3. Eszközök
A további hozzávalókat spatula segítségével forgasd hozzá a felvert tojásfehérjéhez. Érdemes beszerezni egy pár darabot szufléformából, ami egy aprócska porcelán tálka, de készítheted jénaiban is, viszont lapos edényt sose használj. A tálkákat ne töltsd túl, hiszen meg fog emelkedni sülés közben a szuflé.
4. Sütő
A sütőt melegítsd elő a recept szerint előírt hőfokra, ne az éppen melegedő sütőbe told be a szuflét. Emellett sülés közben maradj a tűzhely mellett, mert pillanatokon múlhat a siker. És a legfontosabb: ne nyitogasd a sütő ajtaját, mert a süteményed összeesik, mielőtt elkészülhetne.
További hajmeresztő tippekért kattints ide: