Ismerd meg a legfinomabb tojássalátás szendvics titkát

Emeld magasabb szintre a tojássalátás szendvicsedet Napi Tippünkkel!

Ha a tojássaláta szerelmese vagy, akkor van egy tippünk, hogyan készítsd el az abszolút krémes tojássalátás szendvicset. Pontosabban Carla Hall, a Top Chef és a The Chew top séfje ad egy tippet (legutóbb a mézzel való sütésről szerezhettünk tőle hasznos tudást), amit barátnőjétől, a James Beard-díjas Nancy Silvertontól lesett el. És mi az, amit csinálunk, ha a séfek felfedik trükkjeiket? Jegyzetelünk! Nézzük, miként lehet még jobb a tojássalátás szendvics!

Ismerd meg a legfinomabb tojássalátás szendvics titkát

Mi a titka a tökéletes tojássalátás szendvicsnek?

Valójában többesszámot kell használnunk, mivel két titokról van szó: először is, válaszd szét a sárgáját a fehérjétől, majd ahelyett, hogy késsel aprítanád fel kockákra, tépkedd szét a fehérjét, morzsold össze a sárgáját, majd keverd össze a majonézzel és a többi hozzávalóval.

Carla nem árulta el pontosan, hogy miért is működik ez az eljárás, de van egy-két feltételezésünk, mi lehet az oka.

Az egyik az, hogy amikor a sárgáját elválasztjuk a tojásfehérjétől, jobban összekeveredik a majonézzel, így sokkal inkább emlékeztet a kaszinótojásra az íze.

A második pedig az, hogy a tojás elemeinek tépésekor és morzsolásakor keletkező puha szélek krémes érzetet eredményeznek, ami egy magasabb szintre emeli az egész ételt, feltéve, hogy jó minőségű kenyérszeletek közé tesszük. Összességében azonban a végeredmény számít, és az meggyőző. Ami Carla-nak elég jó, az nekünk is elég jó!

Forrásunk volt.


További konyhai tippek segítik a sütés-főzést:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...