Ismerd meg a legfinomabb tojássalátás szendvics titkát

Emeld magasabb szintre a tojássalátás szendvicsedet Napi Tippünkkel!

Ha a tojássaláta szerelmese vagy, akkor van egy tippünk, hogyan készítsd el az abszolút krémes tojássalátás szendvicset. Pontosabban Carla Hall, a Top Chef és a The Chew top séfje ad egy tippet (legutóbb a mézzel való sütésről szerezhettünk tőle hasznos tudást), amit barátnőjétől, a James Beard-díjas Nancy Silvertontól lesett el. És mi az, amit csinálunk, ha a séfek felfedik trükkjeiket? Jegyzetelünk! Nézzük, miként lehet még jobb a tojássalátás szendvics!

Ismerd meg a legfinomabb tojássalátás szendvics titkát

Mi a titka a tökéletes tojássalátás szendvicsnek?

Valójában többesszámot kell használnunk, mivel két titokról van szó: először is, válaszd szét a sárgáját a fehérjétől, majd ahelyett, hogy késsel aprítanád fel kockákra, tépkedd szét a fehérjét, morzsold össze a sárgáját, majd keverd össze a majonézzel és a többi hozzávalóval.

Carla nem árulta el pontosan, hogy miért is működik ez az eljárás, de van egy-két feltételezésünk, mi lehet az oka.

Az egyik az, hogy amikor a sárgáját elválasztjuk a tojásfehérjétől, jobban összekeveredik a majonézzel, így sokkal inkább emlékeztet a kaszinótojásra az íze.

A második pedig az, hogy a tojás elemeinek tépésekor és morzsolásakor keletkező puha szélek krémes érzetet eredményeznek, ami egy magasabb szintre emeli az egész ételt, feltéve, hogy jó minőségű kenyérszeletek közé tesszük. Összességében azonban a végeredmény számít, és az meggyőző. Ami Carla-nak elég jó, az nekünk is elég jó!

Forrásunk volt.


További konyhai tippek segítik a sütés-főzést:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...