3 egyszerű mód, hogy kiolvaszd a fagyasztott lazacot

Napi Tippünkben megmutatjuk, hogyan tudod biztonságosan és gyorsan kiolvasztani a lazacot, attól függően, hogy mennyi idő áll a rendelkezésedre.

Korábban már írtunk arról, hogyan érdemes kiolvasztani a halat, most pedig kifejezetten az egyik legkedveltebb halfajtára, a lazacra fókuszálva hozunk tippeket erre.

Krémes toszkán lazac

Ez a krémes serpenyőben sült lazac a legjobb megoldás lehet, ha hétvégi "ebéd- vagy vacsorazavarunk" támad. A filéket ropogós héjúra pirítjuk, megszórjuk friss bébispenóttal, édes ...

Ugyan semmi sem tudja felülmúlni a friss lazacot, nem mindig lehet hozzájutni. Ilyenkor a fagyasztott lazac is tökéletes választás, és egy mennyei ebéd vagy vacsora alapja lehet, ha megfelelően fagyasztod ki.

Az alábbiakban eláruljuk, hogyan lehet biztonságosan, gyorsan, de még mindig biztonságosan kiolvasztani a lazacot, és arra is kitérünk, hogy miként tudod a még fagyott lazacot megsütni.

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Hogyan olvaszd ki a lazacot: a legbiztonságosabb módszer

A lazac felolvasztására több lehetőséged is van – amik között a legfőbb különbség az idő, tehát az alapján érdemes választani, hogy mennyi idő áll a rendelkezésedre éppen. Ha bőven ráérsz a kiolvasztással, akkor a legegyszerűbb és legbolondbiztosabb módja, ha egy éjszakán át a hűtőszekrényben hagyod, hogy lassan kiolvadjon.

Csak vágj egy nyílást a lazac csomagolására, és tedd a hűtőszekrénybe (okos ötlet, ha egy papírtörlővel bélelt tányérra teszed, mert így nem folyik ki mindenhova leve). Körülbelül 24 óra múlva teljesen ki kell olvadnia a lazacnak.

3 egyszerű mód, hogy kiolvaszd a fagyasztott lazacot

A legfontosabb betartandó szabály, hogy a lazacot a "veszélyzónán" (5°C és 57°C között) kívül kell tartani, ahol a baktériumok gyorsan elszaporodhatnak. A lazac akkor kerülhet a veszély zónába, ha túl sokáig szobahőmérsékleten áll, forró vízzel érintkezik, vagy túl gyorsan felolvad a mikróban.

Lazac Wellington-módra

Igazi utolsó pillanatos ünnepi fogás ez a mennyei lazacos recept, amit bő fél óra alatt elkészíthetünk, és ami ízében simán felér bélszín társához. Ha nem kapunk friss lazacot, ...

Lazac céklaágyon

Évekkel ezelőtt találtam egy szuper receptet egy női magazinban. Azóta többször is elkészítettem már, ha valami ünnepi kajára volt szükségem. Persze nem feltétlenül ünnepi ez az ...

Hogyan olvaszd ki a lazacot gyorsan, de biztonságosan

Ha nem készültél előre vagy elfelejted a lazacot éjszakára a hűtőbe tenni, de még így is van pár órád, a legjobb megoldás, ha hideg vízben felolvasztod, hasonlóan a fagyasztott csirke felolvasztásához.

Ehhez tölts meg egy nagy tálat hideg vízzel, tedd a halat egy visszazárható műanyag zacskóba, és merítsd bele a vízbe. A vizet 30 perc elteltével cseréld friss hideg vízre.

A lazac méretétől és vastagságától függően körülbelül egy órát vesz igénybe ezzel a módszerrel a felolvasztás.

Hogyan süsd meg a fagyasztott lazacot

A harmadik megoldást arra az esetre tartogasd, ha kevesebb mint egy óra áll rendelkezésedre, hogy összeránts egy fergeteges lazacfogást. Ilyenkor egyenesen a fagyasztóból kivett lazaccal is dolgozhatsz, ami teljesen biztonságos, hiszen így elkerülöd a hőmérséklet-veszély zónát, miközben átsütöd.

A fagyasztott lazac biztonságos megfőzéséhez tedd a fagyasztott lazacfiléket egy tepsibe, és fedd le alufóliával. Süssd a lazacot a 220˚C-os sütőben tizenöt percig, hogy a felolvasztás során gőzölögjön a lazac, de a nedvesség bent maradjon. Ezután távolítsd el a fóliát, és süssd tovább körülbelül nyolc percig, hogy a felesleges nedvesség elpárologjon. Onnan tudod, hogy a lazac megsült és fogyasztható, ha a belső hőmérséklete eléri a 65°C-ot.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Még több hasznos cikk itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...