Az ok, amiért érdemes a mustárt kurkumára cserélni

Napi Tippünkben egy meglepő cserét ajánlunk: helyettesítsd a mustárt kurkumával a kirobbanó ízekért!

Egy kis mustár mindig nagyot tud dobni a sós ételek ízén. Csípős fűszerességet és fanyar savasságot kölcsönöz olyan recepteknek, amelyek máskülönben talán ízetlenek vagy kevéssé élénkek lennének, a mustárnak köszönhetően azonban több dimenziót kapnak, és izgalmasabbak az ízlelőbimbóknak is. Előfordulhat azonban, hogy ki kell hagynod a mustárt: valaki nem szereti, elfogyott, de az is lehet, hogy valami újjal szeretnél kísérletezni. Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy cseréld le az összetevőt valami másra...mégpedig kurkumára!

Az ok, amiért érdemes a mustárt kurkumára cserélni

A kurkuma aromássá és ízletessé teszi az ételeket

A kurkuma az egyik legjobb helyettesítője a mustárnak, ha ízletes és aromás ételeket szeretnél kapni.

Bár a mustármag virágból, a kurkuma pedig gyökérből származik, mindkettő hasonló ízjegyekkel bír.

A mustár fűszeres, fanyar, melengető, földes és még egy kicsit édes is. A kurkuma szinte mindent hoz ezekből, bár eltérő intenzitással. A kurkuma emellett élénk narancssárga színű, és ezt a színt az ételeknek is átadja, így nemcsak az ízek, de a vizualitás terén is emeli az ételt.

Krémes, mézes-mustáros csirkemell

Krémes, mézes-mustáros csirke: lágy, szájban omlós csirkemell és selymes mézes-mustáros szósz, egy igazi, megunhatatlan klasszikus. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így remek a ...

Tepsis csirkecomb krumplival

Nektek mi jut eszetekbe, amikor egy egyszerű, gyorsan elkészíthető, de mégis házias ételre gondoltok? Nekem ilyenkor sokszor a sült csirkecomb jut eszembe, sült krumplival vagy rizi-bizivel. ...

További bónuszként a főtt kurkuma sokkal erősebb aromával rendelkezik, mint a mustár, így ínycsiklandó illatokat is kölcsönöz a fogásodnak.

Miként helyettesítheted a mustárt kurkumával?

Az egész csere pofonegyszerű, mert egy-egy arányban használhatod a kurkumát a mustár helyett.

Az ideális eredmény érdekében azonban figyelembe kell venned a két összetevő íze közötti finom különbségeket. Bár a mustár és a kurkuma egyaránt csípős, a kurkuma fűszeressége enyhébb, és inkább kesernyésnek tekinthető, mint csípősnek. Attól függően, hogy milyen végeredményt szeretnél elérni, többet vagy kevesebbet is használhatsz a fűszerből. A kurkumából emellett hiányzik a mustár csípőssége és nedvessége (lévén, egy porról van szó) is, de ezt a legtöbb esetben egy kis ecet hozzáadásával tudod kompenzálni.

Nyilván nem minden esetben működik ez a csere, de hüvelykujj szabályként elmondható, hogy ha a mustárt fűszerként használod az íze miatt egy ételben, akkor kurkumával hasonló eredményre juthatsz.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Még több konyhai furfangot leshetsz el innen:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Panettone cukorbetegeknek

A kalács tésztája nagyon könnyű és laza annak ellenére. hogy tönkölyliszttel készült. Ünnep előtt pár nappal megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen konyharuhával letakarva ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...