Az ok, amiért érdemes a mustárt kurkumára cserélni

Napi Tippünkben egy meglepő cserét ajánlunk: helyettesítsd a mustárt kurkumával a kirobbanó ízekért!

Egy kis mustár mindig nagyot tud dobni a sós ételek ízén. Csípős fűszerességet és fanyar savasságot kölcsönöz olyan recepteknek, amelyek máskülönben talán ízetlenek vagy kevéssé élénkek lennének, a mustárnak köszönhetően azonban több dimenziót kapnak, és izgalmasabbak az ízlelőbimbóknak is. Előfordulhat azonban, hogy ki kell hagynod a mustárt: valaki nem szereti, elfogyott, de az is lehet, hogy valami újjal szeretnél kísérletezni. Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy cseréld le az összetevőt valami másra...mégpedig kurkumára!

Az ok, amiért érdemes a mustárt kurkumára cserélni

A kurkuma aromássá és ízletessé teszi az ételeket

A kurkuma az egyik legjobb helyettesítője a mustárnak, ha ízletes és aromás ételeket szeretnél kapni.

Bár a mustármag virágból, a kurkuma pedig gyökérből származik, mindkettő hasonló ízjegyekkel bír.

A mustár fűszeres, fanyar, melengető, földes és még egy kicsit édes is. A kurkuma szinte mindent hoz ezekből, bár eltérő intenzitással. A kurkuma emellett élénk narancssárga színű, és ezt a színt az ételeknek is átadja, így nemcsak az ízek, de a vizualitás terén is emeli az ételt.

Krémes, mézes-mustáros csirkemell

Krémes, mézes-mustáros csirke: lágy, szájban omlós csirkemell és selymes mézes-mustáros szósz, egy igazi, megunhatatlan klasszikus. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így remek a ...

Tepsis csirkecomb krumplival

Nektek mi jut eszetekbe, amikor egy egyszerű, gyorsan elkészíthető, de mégis házias ételre gondoltok? Nekem ilyenkor sokszor a sült csirkecomb jut eszembe, sült krumplival vagy rizi-bizivel. ...

További bónuszként a főtt kurkuma sokkal erősebb aromával rendelkezik, mint a mustár, így ínycsiklandó illatokat is kölcsönöz a fogásodnak.

Miként helyettesítheted a mustárt kurkumával?

Az egész csere pofonegyszerű, mert egy-egy arányban használhatod a kurkumát a mustár helyett.

Az ideális eredmény érdekében azonban figyelembe kell venned a két összetevő íze közötti finom különbségeket. Bár a mustár és a kurkuma egyaránt csípős, a kurkuma fűszeressége enyhébb, és inkább kesernyésnek tekinthető, mint csípősnek. Attól függően, hogy milyen végeredményt szeretnél elérni, többet vagy kevesebbet is használhatsz a fűszerből. A kurkumából emellett hiányzik a mustár csípőssége és nedvessége (lévén, egy porról van szó) is, de ezt a legtöbb esetben egy kis ecet hozzáadásával tudod kompenzálni.

Nyilván nem minden esetben működik ez a csere, de hüvelykujj szabályként elmondható, hogy ha a mustárt fűszerként használod az íze miatt egy ételben, akkor kurkumával hasonló eredményre juthatsz.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Még több konyhai furfangot leshetsz el innen:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...