Ne öntsd ki a kukorica főzővizét, inkább készíts benne tésztát!

Napi Tippünkkel egyszerre spórolhatsz és adhatsz plusz ízt a tésztaételeidnek: ahelyett, hogy friss vízben főznéd, használd a kukorica utána maradt vizet!

Azt már mindannyian tudjuk, hogy a tészta főzővizét nem szabad kiönteni, mert a legfinomabb tésztaszósz elkészítéséhez elengedhetetlen hozzávaló. Azonban más ételek főzővizét is épp ugyanilyen jól fel lehet használni újból: bizony, a kukorica után maradt vízben tésztát is készíthetsz!

Ne öntsd ki a kukorica főzővizét, inkább készíts benne tésztát!

Ne öntsd ki a kukorica főzővizét

Itt a nyár, ami sok egyéb kedvenc alapanyagunk mellett a kukoricának a szezonját is elhozta. Nincs is jobb, mint a strandon töltött nap után csak gyorsan feltenni főni (valószínűleg több időt vesz igénybe, hogy ehető hőmérsékletű legyen, mint megfőzni) néhány cső kukoricát, majd élvezni az édes és ropogós finomságot. Azonban ahogy például a tészta vagy a rizs főzővizét se öntsd egyenesen a lefolyóba, a kukorica főzővizét is érdemes megmenteni és másodszor, sőt aztán harmadszor is csatasorba állítani. Ezzel nemcsak, hogy vizet spórolsz, de még egy kis édes ízt is adsz a következő ételednek.

Tehát, ha megfőzted a lábosban a piacon beszerzett kukoricát, utána sózd meg a vizet (ha nem tetted volna, mert az utólagos sózás híve vagy), forrald fel és mehet bele a kedvenc tésztád. Ez a víz kétszeresen keményít, így bármilyen szószt vagy mártást készíts belőle, még jobban összerántja az ízeket.

Ezen felül a kukoricavíz finoman édes, földes ízt kölcsönöz a szósznak és magának a tésztának is.

Legfinomabb főtt kukorica

A csöves kukorica legalább annyira a nyár része, mint a vízpart vagy a fagylalt. Magában vagy sóval, harapva vagy egyesével csavargatva ki a szemeket, főzve, párolva, neadjisten mikrózva ...

Bang bang kukorica

A nyári grillezések új kedvence lesz ez az édes-fűszeres szósszal megkent kukorica, ami új szintre emeli a főtt/grillezett kukorica fogalmát. A Bang bang szószra keresztelt pác egyébként ...

Corn ribs

Imádom a főtt kukoricát kiskorom óta, de ez a corn ribs új világot nyitott ki előttem. Akár sütőben is elkészíthetjük otthon, de grillre feldobva lesz a legtutibb!

Ráadásul nem is kell itt megállnod. A kukoricavíz az az ajándék, ami soha nem fogy el, ugyanis azután, hogy tésztát főztél benne és egy részét felhasználtad a szószodhoz, használhatod a levesek készítéséhez keményítőtartalmú alapként. De helyettesítheted vele akár a csirkealaplevet is más ételekben, mintegy növényi alternatívaként.

Forrásunk volt.


Még több konyhai tippet találsz itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...