Ne öntsd ki a kukorica főzővizét, inkább készíts benne tésztát!

Napi Tippünkkel egyszerre spórolhatsz és adhatsz plusz ízt a tésztaételeidnek: ahelyett, hogy friss vízben főznéd, használd a kukorica utána maradt vizet!

Azt már mindannyian tudjuk, hogy a tészta főzővizét nem szabad kiönteni, mert a legfinomabb tésztaszósz elkészítéséhez elengedhetetlen hozzávaló. Azonban más ételek főzővizét is épp ugyanilyen jól fel lehet használni újból: bizony, a kukorica után maradt vízben tésztát is készíthetsz!

Ne öntsd ki a kukorica főzővizét, inkább készíts benne tésztát!

Ne öntsd ki a kukorica főzővizét

Itt a nyár, ami sok egyéb kedvenc alapanyagunk mellett a kukoricának a szezonját is elhozta. Nincs is jobb, mint a strandon töltött nap után csak gyorsan feltenni főni (valószínűleg több időt vesz igénybe, hogy ehető hőmérsékletű legyen, mint megfőzni) néhány cső kukoricát, majd élvezni az édes és ropogós finomságot. Azonban ahogy például a tészta vagy a rizs főzővizét se öntsd egyenesen a lefolyóba, a kukorica főzővizét is érdemes megmenteni és másodszor, sőt aztán harmadszor is csatasorba állítani. Ezzel nemcsak, hogy vizet spórolsz, de még egy kis édes ízt is adsz a következő ételednek.

Tehát, ha megfőzted a lábosban a piacon beszerzett kukoricát, utána sózd meg a vizet (ha nem tetted volna, mert az utólagos sózás híve vagy), forrald fel és mehet bele a kedvenc tésztád. Ez a víz kétszeresen keményít, így bármilyen szószt vagy mártást készíts belőle, még jobban összerántja az ízeket.

Ezen felül a kukoricavíz finoman édes, földes ízt kölcsönöz a szósznak és magának a tésztának is.

Legfinomabb főtt kukorica

A csöves kukorica legalább annyira a nyár része, mint a vízpart vagy a fagylalt. Magában vagy sóval, harapva vagy egyesével csavargatva ki a szemeket, főzve, párolva, neadjisten mikrózva ...

Bang bang kukorica

A nyári grillezések új kedvence lesz ez az édes-fűszeres szósszal megkent kukorica, ami új szintre emeli a főtt/grillezett kukorica fogalmát. A Bang bang szószra keresztelt pác egyébként ...

Corn ribs

Imádom a főtt kukoricát kiskorom óta, de ez a corn ribs új világot nyitott ki előttem. Akár sütőben is elkészíthetjük otthon, de grillre feldobva lesz a legtutibb!

Ráadásul nem is kell itt megállnod. A kukoricavíz az az ajándék, ami soha nem fogy el, ugyanis azután, hogy tésztát főztél benne és egy részét felhasználtad a szószodhoz, használhatod a levesek készítéséhez keményítőtartalmú alapként. De helyettesítheted vele akár a csirkealaplevet is más ételekben, mintegy növényi alternatívaként.

Forrásunk volt.


Még több konyhai tippet találsz itt:

Legújabb receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Sonkás rántott palacsinta

Mi lehetne jobb egy klasszikus palacsintánál? Hát egy sonkakrémmel megtöltött, ropogós bundában kisütött palacsinta! Készítsük el ezt a klasszikus verziót, majd tálaljuk sok-sok ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!