3 étel, amit nyáron muszáj konzerv helyett friss kukoricából főzni

Ugyan az aranysárga kukoricát egész évben bármikor megvehetjük egy praktikus kis konzerv formájában, ilyenkor, nyáron mégis jóval nagyobb örömöt okoz a friss zöldséggel való alkotás. A Napi Tipp most felsorol néhány olyan receptet, ami a csőről lefejtett szemekkel a legistenibb.

Nincs is nagyobb öröm annál, amikor az ember mélyen belevájja fogait a nyár első kukoricájába. Aztán, ahogy egymást követik a hetek-hónapok során az újabb és újabb csövek, az érzés elveszti ugyan újdonságjellegét, mégsem halványul el a kukorica okozta élvezet – sőt, csak egyre jobban megjön a kedvünk a szemezéshez, és talán azon is elkezd kattogni az agyunk, hogy milyen fogásokba csempészhetnénk be a nyári kukorica üde napfényét.

Annak érdekében, hogy senki ne kattogjon túl hosszan, jöjjön most egy sor olyan recept, amiben kötelező a friss zöldség és szigorúan tiltott a konzerv. Legalábbis, míg tart a nyár.

Nézd meg galériánkban a friss kukoricával készíthető recepteket!

Receptek, amelyekben a friss kukorica uralkodik:

Pórés kukoricaleves

Ezt az egyszerű levesreceptet gyermekeim nagymamájától tanultam, aki egyik Egyesült Királyságban töltött útja során gyűjtötte.

Songoku pizza erdei gombákkal

A sonka, gomba és kukorica triója szinte már klasszikussá vált töretlen közkedveltsége miatt, nem meglepő módon, hiszen tökéletes úgy, ahogy van. Azonban, ha mégis szeretnénk fokozni ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További nyári csodák várnak rád itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...