Ez az alapanyag a kulcs a legkrémesebb levesekhez

A téli hónapokban nincs is jobb, mint egy nagy tál meleg krémes leves. Napi Tippünkben a Veganuár jegyében megmutatjuk, hogy mi az az alapanyag, amivel szuper krémessé varázsolhatod őket, bármilyen zöldségből is készüljenek.

A Veganuár célja, hogy az emberek az év első hónapjában próbálják ki, milyen az állati élelmiszerektől mentes táplálkozás. Noha a fő üzenet a vegánság, azzal sincsen semmi baj, ha valaki kisebb lépésekben halad, és mondjuk csak a húsról mond le, vagy épp egy héten több vegán napot tart. Ebben az esős-borongós időben pedig mi is esne jobban, mint egy gazdag, telt ízű krémleves téli zöldségekből! Igen, vegánként sem kell lemondani a krémlevesekről, sőt, ezzel az alapanyaggal extra textúrát adhatsz neki.

Ez az alapanyag a kulcs a legkrémesebb levesekhez

Az Instagramon egy bizonyos avokado_skillet nevű felhasználó osztotta meg tuti tippjét követőivel: a krémlevesekhez a hagyományos tejszín helyett növényi vajat használ. Igen, még csak nem is kókusz- vagy zabtejszínt, hanem magvajat, azon belül is a személyes kedvencét, a mandulavajat. A videóban egy édesburgonyás, kaliforniai paprikás levest készít, a recept pedig pofonegyszerű, hiszen csak össze kell turmixolni a sütőben puhára sütött hozzávalókat, majd ízesíteni, és ekkor kerül sor a mandulavajra is.

A gasztroblogger egyébként azt ajánlja, hogy nyugodtan kísérletezzünk más magvajakkal. Egy próbát mindenképp megér, hiszen a magvajak önmagukban is isteniek, bármilyen étel csak finomabb lehet tőlük.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tökéletes recept:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek