Ez az alapanyag a kulcs a legkrémesebb levesekhez

A téli hónapokban nincs is jobb, mint egy nagy tál meleg krémes leves. Napi Tippünkben a Veganuár jegyében megmutatjuk, hogy mi az az alapanyag, amivel szuper krémessé varázsolhatod őket, bármilyen zöldségből is készüljenek.

A Veganuár célja, hogy az emberek az év első hónapjában próbálják ki, milyen az állati élelmiszerektől mentes táplálkozás. Noha a fő üzenet a vegánság, azzal sincsen semmi baj, ha valaki kisebb lépésekben halad, és mondjuk csak a húsról mond le, vagy épp egy héten több vegán napot tart. Ebben az esős-borongós időben pedig mi is esne jobban, mint egy gazdag, telt ízű krémleves téli zöldségekből! Igen, vegánként sem kell lemondani a krémlevesekről, sőt, ezzel az alapanyaggal extra textúrát adhatsz neki.

Ez az alapanyag a kulcs a legkrémesebb levesekhez

Az Instagramon egy bizonyos avokado_skillet nevű felhasználó osztotta meg tuti tippjét követőivel: a krémlevesekhez a hagyományos tejszín helyett növényi vajat használ. Igen, még csak nem is kókusz- vagy zabtejszínt, hanem magvajat, azon belül is a személyes kedvencét, a mandulavajat. A videóban egy édesburgonyás, kaliforniai paprikás levest készít, a recept pedig pofonegyszerű, hiszen csak össze kell turmixolni a sütőben puhára sütött hozzávalókat, majd ízesíteni, és ekkor kerül sor a mandulavajra is.

A gasztroblogger egyébként azt ajánlja, hogy nyugodtan kísérletezzünk más magvajakkal. Egy próbát mindenképp megér, hiszen a magvajak önmagukban is isteniek, bármilyen étel csak finomabb lehet tőlük.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tökéletes recept:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...