Ezekre figyelj, ha eltennéd a nyár első kovászos uborkáját

Itt vannak már az első zsenge uborkák, és az idő is épp elég tikkasztó (sőt) ahhoz, hogy megejtsük az év első kovászolását. Ha így döntünk, böngésszük előbb végig a Napi Tipp listáját, nehogy valami félresikerüljön.

A kovászos uborka készítése is kicsit olyan, mint a pörköltalap főzése: minden magyar vérében ott csörgedezik a tudás róla, ezerszer láttuk már, ahogy nagymamánk, anyánk-apánk készíti, egyszóval társadalmi tulajdon ez. Persze nem árt néha-néha felfrissíteni a megtanultakat, nehogy a nagy magabiztosságban egyszer valami félresikerüljön. Hübrisz, ugye. Jöjjön hát most egy gyors lista azokról az apróságokról, amelyekre érdemes odafigyelni, ha kovászos uborkát készítünk.

Nézd meg galériánkban a kovászos uborka készítésének tippjeit, a tanácsokért kattints a képre!

A sok elmélet után következzen a gyakorlat:

Ropogós kovászos uborka

Tavaly próbálkoztam a burgonyás változattal, nekem nem jött be, mert nem lett meg az az igazi kovászos uborka íz. Idén átnyálaztam a "szakirodalmat", mindenféle receptet és jó tanácsot ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippek a nyárra:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...