Ezekre figyelj, ha eltennéd a nyár első kovászos uborkáját

Itt vannak már az első zsenge uborkák, és az idő is épp elég tikkasztó (sőt) ahhoz, hogy megejtsük az év első kovászolását. Ha így döntünk, böngésszük előbb végig a Napi Tipp listáját, nehogy valami félresikerüljön.

A kovászos uborka készítése is kicsit olyan, mint a pörköltalap főzése: minden magyar vérében ott csörgedezik a tudás róla, ezerszer láttuk már, ahogy nagymamánk, anyánk-apánk készíti, egyszóval társadalmi tulajdon ez. Persze nem árt néha-néha felfrissíteni a megtanultakat, nehogy a nagy magabiztosságban egyszer valami félresikerüljön. Hübrisz, ugye. Jöjjön hát most egy gyors lista azokról az apróságokról, amelyekre érdemes odafigyelni, ha kovászos uborkát készítünk.

Nézd meg galériánkban a kovászos uborka készítésének tippjeit, a tanácsokért kattints a képre!

A sok elmélet után következzen a gyakorlat:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippek a nyárra:

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – 7 napig szinte mindent sütés/főzés nélkül készítünk

Közhely, de a nagy melegben főzőcskézni nem annyira jó dolog: próbálunk ilyenkor kevesebb, könnyebb, gyorsabb és sokszor hidegebb fogásokat enni, ez esik jól, és ez így van rendjén. Jöjjenek a hát a gazpachók, a gyümölcslevesek, a hideg saláták tésztával vagy anélkül, a halfélék, a hidegen is finom főételek, és persze a sütés nélküli desszertek!

Nosalty

További cikkek