Bár szeretjük a fenntartható alternatívákat, a műanyag fóliának olyan felhasználási módjai vannak, amelyeket nehéz mással helyettesíteni. Előnyei ellenére van egy óriási hátulütője a használatának: egy óvatlan mozdulat, és hozzátapad saját magához. Ez nemcsak bosszantó, de felesleges pazarláshoz is vezet. Van azonban pár profi tipp, amit bevethetsz ennek megakadályozására, hogy többet biztosan ne ragadjon össze a frissentartó fóliád!

1.) Szerezz egy fóliaadagolót
A fóliaadagolók sokféle stílusban kaphatók, és általában beépített vágómechanizmussal rendelkeznek, amelyet úgy terveztek, hogy a tekercset biztonságosan tartsák, ezáltal megakadályozva az összeragadását. Egyes modellek még csúszásmentes talppal is rendelkeznek, hogy az adagoló ne ficánkoljon a pulton, de van olyan is, amit a falra lehet szerelni.
Ha szeretnél biztosra menni, olyat válassz, amelyiknél nem a fogazott él segítségével lehet letépni a celofánt, hanem egy csúsztatható vágómechanizmus nyisszantja le a kívánt mennyiséget. Ez biztosítja a simább adagolást.
2.) Vágás előtt helyezd a fóliát a tálra
Ahelyett, hogy egy darab műanyag fóliát vinnél a tálhoz, inkább vidd a tálat a fóliásdobozhoz. Húzd ki a folpack szélét néhány centire, és helyezd rá az edényre úgy, hogy a tál vagy az edény túlsó szélére tapadjon, majd húzd ki a szükséges hosszúságot. Így csökkentheted az összetapadás kockázatát.
3.) Utánozd Gordon Ramsayt!
Gordon Ramsay egy műsorában mutatta meg az alábbi trükköt: mielőtt a fóliával befedné a marhahúsos Wellingtonját, enyhén megnedvesíti a vágódeszkát, hogy a fólia rátapadjon, és így egy szép, sík felületet kap a munkához.
Ezt az elvet követve nedvesítsd meg a befedni kívánt edény peremét, hogy a fólia ne önmagához, hanem a felülethez tapadjon!
4.) Fagyasztóba vele!
Íme egy praktika, amely az utóbbi időben villámsebességgel terjed a közösségi médiában: ahelyett, hogy a műanyag fóliát a fiókban tárolnád, tartsd a fagyasztóban. A hideg fólia hajlékony és használható marad, miközben kevésbé lesz hajlamos rá, hogy összetapadjon.
Ha van egy összeragadt folpack-gombócod, mielőtt kidobnád, próbáld meg, hogy egy éjszakára a fagyasztóba teszed. Reggelre ismét használható állapotban lesz!
+1.) Alternatív megoldások
Ha még mindig nehézséget okoz a folpack használata, fontold meg, hogy valamilyen alternatívára váltasz, amikor lehetőség van erre. A méhviaszos ételcsomagoló az egyik legnépszerűbb választás, mivel hosszú ideig használható, fenntartható, hiszen kevés hulladékkal jár, valamint nem elhanyagolható szempont az sem, hogy könnyen tisztítható: mindössze némi mosogatószer és hideg víz kell hozzá.
A konyhai praktikáink tárháza végtelen:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!