Piríts kókuszreszeléket ezzel a 3 könnyű módszerrel

Ha még sosem pirítottál kókuszreszeléket, itt az ideje, hogy elkezd. Napi Tippünkben 3 módszert mutatunk, miként teheted ezt meg.

A kókuszimádok garantáljuk, hogy rajongani fognak a pirított kókuszreszelékért, ami még gazdagabb és mélyebb ízt hoz, mint ha csak kiszórnád a zacskóból. Mutatjuk is a három módszert, miként piríthatod meg a kókuszreszeléket a mikrótól a sütőig!

Piríts kókuszreszeléket ezzel a 3 könnyű módszerrel

Mikróban

Igen, akár a mikróban is megpiríthatod a kókuszreszeléket. Hasonlóan a vajolvasztáshoz, a kulcs itt is, hogy gyakran ellenőrizd az eredményt. Természetesen szükséged lesz egy mikróálló tálra. Legyen jó széles, hogy egy rétegben el tudd oszlatni rajta a kókuszreszeléket. Mehet a mikróba 4-6 percre max fokozaton, de fél percenként állj meg, és keverd át a reszeléket, illetve ellenőrizd az állapotát.

Ha sötétebb színt szeretnél kapni, vagy alacsonyabb a teljesítménye a mikródnak, akkor hosszabb időre lehet szükséged. A lényeg, hogy ne hagyd közben magára a kókuszreszeléket.

Tűzhelyen

Inkább aranybarna kókuszreszelékre vágysz ropogós textúrával, akkor a tűzhely a legjobb hely erre. Ez egy nagyon gyors metódus, viszont itt a legnagyobb az esélye, hogy odaégesd a kókuszreszeléket, ezért nagyon fontos, hogy folyamatosan résen legyél.

Vegyél egy nagy, széles serpenyőt, és egyenletes rétegben terítsd szét a kókuszt. Próbálj inkább nagyobb serpenyőt használni, mivel a kisebb serpenyőkben fennáll a csomósodás veszélye. Kerüld öntöttvas serpenyőket is, mivel a kókusz átveheti annak az ízét, amit korábban a serpenyőben főztél, és a húsos kókuszreszelék nem az az ízvilág, ami jól menne egy muffinba.

Közepesen alacsony hőfokon kezd el pirítani a kókuszt, miközben az első pillanattól kevergeted azt egy spatulával. Az egyenletes színért és az odaégés megakadályozása érdekében ez elengedhetetlen. A kókusz egy-két percen belül pirulni kezd és illatos lesz. Attól függően, hogy milyen szín szeretnél kapni, a kókuszreszeléknek 2-4 perc alatt kell teljesen megpirulnia. 

Amikor a kókusz az ideális árnyalatra pirult, azonnal vedd le a tűzről, és öntse egy tálba, peremes tepsibe vagy nagy mérőpohárba. Ha a forró serpenyőben hagynád, tovább sülne, és megéghet, vagy keserűvé és túl barnává válhat ahhoz, hogy fel tudd használni.

Sütőben

Ha egy kicsit több időd van, a kókuszdió sütőben történő pirításával ropogós, egyenletesen pirított végeredmény kaphatsz. A legjobb, ha 180 fokon pirítod a kókuszreszeléket, amit ahogy fentebb is, egyenletes rétegben oszlass el egy tepsin.

Melegítsd elő a sütőt, a rácsot pedig középre tedd. A tepsit a kókusszal tedd be a sütőbe két percre, vedd ki a sütőből, majd gyorsan keverd át, majd ismételd ezt meg négy-öt alkalommal. Összesen nagyjából 8-10 percet fog igénybe venni ez a folyamat.

A legtöbb sütőben a kókusz körülbelül 8 perc után lesz enyhén aranyszínű. Ha ez a célod, akkor kiveheted a tepsit, és hagyhatod kihűlni. Ha sötétebb, pirultabb kókuszreszeléket szeretnél, húzz rá még egy-két percet.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai praktikák, amik segíthetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek