Vesd be ezt a 3 trükköt, ha bolti kekszből készítesz desszertet

Megannyi sütésmentes recept bolti kekszet kér tőlünk az édességek elkészítéséhez, és bármennyire is szeretünk házi alapanyagokat használni, néha nem baj, ha beadjuk a derekunkat. Ráadásul a Napi Tipp abban is segít, hogyan tegyük a szárazabb, íztelenebb kekszeket finommá.

Az olyan kekszes édességek, mint a pohárkrém vagy kekszrakottas kényelemből készülhetnek bolti alapanyaggal, még akkor is, ha például egy házi vajas tésztával vagy piskótával finomabbak lennének. Hisz’ a kekszes édességek lényege épp gyorsaságukban és egyszerűségükben rejlik. Szerencsére az ízekről, a textúrákról (mert lássuk be, ezen a téren a bolti kekszek nem mindig kielégítőek) így sem kell lemondanunk, elég, ha bevetjük az alábbi tippeket.

Vesd be ezt a 3 trükköt, ha bolti kekszből készítesz desszertet

A kekszrakottasok megmentője: az áztatás

Ha kekszet különböző krémekkel, lekvárokkal és egyéb ízes kiegészítőkkel rétegezünk, egy kekszrakottast kapunk, ami kiváló hűsítő édesség lehet egy nagy nyári ebéd végén. Amennyiben a desszertről a tiramisu jut eszünkbe, nem véletlen – az olasz finomság szerkezete, felépítése ugyanis egyező.

De itt nem áll meg a hasonlóság: az elkészítési technikákból is elleshetünk párat, ha kekszrakottast készítünk.

Ahhoz, hogy a kekszes rétegek garantáltan szaftosak és puhák legyenek, mártsuk meg a bolti korongokat valamilyen folyadékban. Ez lehet kávé, kakaó, de akár te vagy gyümölcslé is. Vigyázzunk azonban, nehogy már a kezünkben szétmálljanak a kekszek!

Kekszes-pudingos szelet

A tiramisu korszak előtt is létezett házi krémessüti-készítés. A szocializmus egyik élelmiszeripari sztárterméke a pudingpor volt. Ebből aztán készültek nyakra-főre a desszertek. Nagy ...

Epres sajttorta-lasagne

A sajttorta a világ egyik legjobb sütije. Elronthatatlan és nagyon sokféleképpen variálható. Mutatunk egy epres verziót, melynek a sajttorta-lasagne nevet adtuk. Méghozzá azért mert egy ...

Pohárkrémekhez kötelező: fűszeres pirítás

A leggyorsabb pohárkrémekhez nem kell külön piskótát keverni, elég, ha kekszet morzsolunk, majd valamilyen gyorsan bekevert krémmel és lekvárral, gyümölccsel rétegezzük. Így is finom desszertet kaphatunk – de ha készen állunk még több ízre, textúrára, süssük meg külön a morzsát.

Daráljuk durvára a kekszet, majd keverjük el olvasztott vajjal és a pohárkrém ízeihez passzoló fűszerekkel. Tegyük egy tepsire, egyenletes rétegben, majd pirítsuk meg 200 fokon, míg ropogós nem lesz. Vigyázzunk, ne kozmáljon oda!

Mogyoróvajas-eperlekváros pohárkrém

A mogyoróvajjal és bogyósgyümölcslekvárral megkent kenyér az amerikaiak ultimét szendvicse. Azoknak, akik még nem próbálták, ez elsőre furának tűnhet, pedig igazán isteni ízpárról ...

Kekszgolyóknál gondolj az olajos magvakra

Az olyan kekszből gyúrt édes falatok és bonbonok, mint a kókuszgolyó könnyen készíthetőek nagy mennyiségben is, így tökéletes választást jelentenek egy vendégség alkalmával.

Lenyűgözhetjük vendégeinket, ha nemcsak a klasszikus verziót készítjük el, hanem feldobjuk a golyókat némi darált olajos maggal.

A darált diót, mandulát, mogyorót a kekszmorzsával keverjük el (helyettesítsük a morzsa egyharmadát maggal), majd folytassuk a recept utasításai szerint az elkészítést. Darálás előtt mindenképpen pirítsuk meg a szemeket, hogy komplexebb aromát kapjanak.

Eredeti hamis marcipángolyó

Ha gyermekkorom karácsonyaira gondolok, rögtön beugrik a hamis marcipángolyó, amit nagymamám és édesanyám is minden éveben készít. Mamám üresen hagyta, anyukám vajas kakaókrémmel ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Hasonló trükköket olvashatsz az alábbi cikkekben is:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...