Ezzel a módszerrel még könnyebb felvágni a kaliforniai paprikát

Napi Tippünk segít, hogy egyszerűen, gyorsan és mindenfelé elszálló magok nélkül vágd fel a kaliforniai paprikát.

A kaliforniai paprika a konyhában kicsit a hagyma, fokhagyma és zeller kategóriájában mozog, mert segít lekerekíteni az ételek ízeit. Sokféle ételben működik, de ha csak nyersen fogyasztod, akkor is szükség van rá, hogy tudd, mi a legjobb módszer a paprika felvágására. Ha eddig nem tulajdonítottál nagyobb jelentőséget annak, hogy miként vágod fel a kaliforniai paprikát, vagy ha épp ellenkezőleg, túl sokat agyaltál rajta, akkor most mutatunk egy olyan trükköt, ami, ha az életedet nem is változtatja meg, a konyhában töltött idő hosszát biztosan.

Ezzel a módszerrel még könnyebb felvágni a kaliforniai paprikát

Mi a kaliforniai paprika felvágásának legjobb módja?

A theloriconway felhasználónevű TikToker szerint csak így lehet kaliforniai paprikát vágni: a gyorsaság, a hatékonyság és a tisztaság érdekében ez a legjobb módszer. A legtöbben valószínűleg úgy állnak neki a feladatnak, mint minden más zöldség és gyümölcs felvágásának, vagyis az oldalára fektetik, az egyik végével kezdik, és onnan haladnak tovább, a profibbak esetleg másodjára levágják a kalapját és a szárát, majd körbevágják a magházat.

@theloriconway

🫑🤯no other way to cut a pepper!!#crazybusymama #crazybusymamahack #lifehacks

♬ original sound - lori

Ebben a videóban azonban theloriconway egy feje tetejére állított módszert mutat be – szó szerint. Ezzel gyorsan hozzájut az egyforma szeletekhez, anélkül, hogy a magokkal kellene pepecselnie. A metódus:

  • Először vágd le a paprika szárát.
  • Ezután fektesd a paprikát fejjel lefelé, úgy, hogy a szár vége laposan feküdjön a vágódeszkára.

Ezután egy szakácskéssel vágd három részre a paprikát, a paprika lekerekített végei között lévő barázdákat követve (a vágások némileg az "Y" betűre hasonlítanak).

  • Végül húzd szét az egyes darabokat, és különítsd el a szárvégtől. Így mag nélküli darabokat kapsz, amelyeket aztán tovább szeletelhetsz, apríthatsz és kockázhatsz, mivel a szár vége az összes magot a helyén tartja.

Néhányan a kommentek között kritizálták a módszert, mivel véleményük szerint a szár körül sok értékes anyag kárba vész. A gyakorlatban ez nem jelentős, de ha úgy látnád, hogy sok hús marad meg a száron, egy késsel vágd le a maradékot.  

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai tippek segítik a sütés-főzést:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...