Ezzel a módszerrel még könnyebb felvágni a kaliforniai paprikát

Napi Tippünk segít, hogy egyszerűen, gyorsan és mindenfelé elszálló magok nélkül vágd fel a kaliforniai paprikát.

A kaliforniai paprika a konyhában kicsit a hagyma, fokhagyma és zeller kategóriájában mozog, mert segít lekerekíteni az ételek ízeit. Sokféle ételben működik, de ha csak nyersen fogyasztod, akkor is szükség van rá, hogy tudd, mi a legjobb módszer a paprika felvágására. Ha eddig nem tulajdonítottál nagyobb jelentőséget annak, hogy miként vágod fel a kaliforniai paprikát, vagy ha épp ellenkezőleg, túl sokat agyaltál rajta, akkor most mutatunk egy olyan trükköt, ami, ha az életedet nem is változtatja meg, a konyhában töltött idő hosszát biztosan.

Ezzel a módszerrel még könnyebb felvágni a kaliforniai paprikát

Mi a kaliforniai paprika felvágásának legjobb módja?

A theloriconway felhasználónevű TikToker szerint csak így lehet kaliforniai paprikát vágni: a gyorsaság, a hatékonyság és a tisztaság érdekében ez a legjobb módszer. A legtöbben valószínűleg úgy állnak neki a feladatnak, mint minden más zöldség és gyümölcs felvágásának, vagyis az oldalára fektetik, az egyik végével kezdik, és onnan haladnak tovább, a profibbak esetleg másodjára levágják a kalapját és a szárát, majd körbevágják a magházat.

Watch on TikTok

Ebben a videóban azonban theloriconway egy feje tetejére állított módszert mutat be – szó szerint. Ezzel gyorsan hozzájut az egyforma szeletekhez, anélkül, hogy a magokkal kellene pepecselnie. A metódus:

  • Először vágd le a paprika szárát.
  • Ezután fektesd a paprikát fejjel lefelé, úgy, hogy a szár vége laposan feküdjön a vágódeszkára.

Ezután egy szakácskéssel vágd három részre a paprikát, a paprika lekerekített végei között lévő barázdákat követve (a vágások némileg az "Y" betűre hasonlítanak).

  • Végül húzd szét az egyes darabokat, és különítsd el a szárvégtől. Így mag nélküli darabokat kapsz, amelyeket aztán tovább szeletelhetsz, apríthatsz és kockázhatsz, mivel a szár vége az összes magot a helyén tartja.

Néhányan a kommentek között kritizálták a módszert, mivel véleményük szerint a szár körül sok értékes anyag kárba vész. A gyakorlatban ez nem jelentős, de ha úgy látnád, hogy sok hús marad meg a száron, egy késsel vágd le a maradékot.  

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai tippek segítik a sütés-főzést:

Legújabb receptek

Aranyló gyöngytyúk húsleves

A gyöngytyúk húsleves nem csupán egy ünnepi fogás, hanem egyben visszatekintés a hagyományokra és az igényes, lassú főzés kultúrájára. Bár a gyöngytyúk manapság kevésbé gyakori ...

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Gyors töltelék húsok mellé

Az egyik legegyszerűbb köretféle a töltelék, ami a magyar és az amerikai konyhában egyaránt nagy népszerűségnek örvend. Mint arra az elnevezés is utal, hagyományosan a húsok belsejébe ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!