Ezzel a módszerrel még könnyebb felvágni a kaliforniai paprikát

Napi Tippünk segít, hogy egyszerűen, gyorsan és mindenfelé elszálló magok nélkül vágd fel a kaliforniai paprikát.

A kaliforniai paprika a konyhában kicsit a hagyma, fokhagyma és zeller kategóriájában mozog, mert segít lekerekíteni az ételek ízeit. Sokféle ételben működik, de ha csak nyersen fogyasztod, akkor is szükség van rá, hogy tudd, mi a legjobb módszer a paprika felvágására. Ha eddig nem tulajdonítottál nagyobb jelentőséget annak, hogy miként vágod fel a kaliforniai paprikát, vagy ha épp ellenkezőleg, túl sokat agyaltál rajta, akkor most mutatunk egy olyan trükköt, ami, ha az életedet nem is változtatja meg, a konyhában töltött idő hosszát biztosan.

Ezzel a módszerrel még könnyebb felvágni a kaliforniai paprikát

Mi a kaliforniai paprika felvágásának legjobb módja?

A theloriconway felhasználónevű TikToker szerint csak így lehet kaliforniai paprikát vágni: a gyorsaság, a hatékonyság és a tisztaság érdekében ez a legjobb módszer. A legtöbben valószínűleg úgy állnak neki a feladatnak, mint minden más zöldség és gyümölcs felvágásának, vagyis az oldalára fektetik, az egyik végével kezdik, és onnan haladnak tovább, a profibbak esetleg másodjára levágják a kalapját és a szárát, majd körbevágják a magházat.

@theloriconway

🫑🤯no other way to cut a pepper!!#crazybusymama #crazybusymamahack #lifehacks

♬ original sound - lori

Ebben a videóban azonban theloriconway egy feje tetejére állított módszert mutat be – szó szerint. Ezzel gyorsan hozzájut az egyforma szeletekhez, anélkül, hogy a magokkal kellene pepecselnie. A metódus:

  • Először vágd le a paprika szárát.
  • Ezután fektesd a paprikát fejjel lefelé, úgy, hogy a szár vége laposan feküdjön a vágódeszkára.

Ezután egy szakácskéssel vágd három részre a paprikát, a paprika lekerekített végei között lévő barázdákat követve (a vágások némileg az "Y" betűre hasonlítanak).

  • Végül húzd szét az egyes darabokat, és különítsd el a szárvégtől. Így mag nélküli darabokat kapsz, amelyeket aztán tovább szeletelhetsz, apríthatsz és kockázhatsz, mivel a szár vége az összes magot a helyén tartja.

Néhányan a kommentek között kritizálták a módszert, mivel véleményük szerint a szár körül sok értékes anyag kárba vész. A gyakorlatban ez nem jelentős, de ha úgy látnád, hogy sok hús marad meg a száron, egy késsel vágd le a maradékot.  

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai tippek segítik a sütés-főzést:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...