6 élelmiszer, ami gyorsabban megromlik a hűtőben, mint hinnéd

Gyakran hajlamosak vagyunk úgy gondolni a hűtőszekrényünkre, mint egy mágikus dobozra, ami örökre megőrzi az ételeink szavatosságát. És míg a legtöbb élelmiszer tényleg jó sokáig bírja a hűvösben, van egy pár, amelyik jóval hamarabb feladja, mint ahogy gondolnánk (vagy szeretnénk). Ezeket mutatja be a mai Napi Tipp!

A megfelelő ételtárolási szempontokat betartva egy-egy alapanyag vagy élelmiszer akár hetekig is eltartható a hűtőszekrényben. Ehhez szükséges az alacsony hőmérséklet, tisztán tartott üveg, doboz vagy más tároló és a nedvesség kontrollálása is. Akadnak azonban olyan élelmiszerek, amelyek a legnagyobb odafigyelés mellett is képesek idő előtt bepenészedni, megerjedni, megavasodni. Ismerjük meg ezeket, és ha esetleg a mi hűtőszekrényünkben is lapul valamelyik fogyasszuk el gyorsan, mielőtt meg talál halni.

Nézd meg galériánkban a meglepően hamar megromló élelmiszerek listáját!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több élelmiszertárolási tipp és trükk:

Legújabb receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...