Ennyi ideig tárolhatod a gránátalmát a hűtődben

Megvetted a gránátalmát, de még nem volt időd megpucolni (valljuk be, ez egy külön program)? Felvágtad a gránátalmát, és betetted a hűtőbe későbbre? Napi Tippünkből megtudhatod, pontosan mennyi ideig hagyhatod a gránátalmát a hűtőben!

A gránátalma a tél királynője, akinek kegyeiért meg kell küzdeni. Ha azonban elsajátítottad a gránátalma felvágásának- és pucolásának művészetét, semmi sem áll az utadba, hogy élvezd a vitamindús és ínycsiklandó rubint szemeket a meleg lakásban, miközben kint hullik a hó (jobb esetben). Mint ahogy minden zöldség és gyümölcs tárolásánál, úgy azonban itt is felmerül a kérdés: mennyi ideig áll el a hűtőben a gránátalma?

Ennyi ideig tárolhatod a gránátalmát a hűtődben

Persze a konyhapulton is tárolhatod őket, hiszen olyan jó rájuk nézni, és így szem előtt lesznek, de ebben az esetben csak egy-két hét az élettartamuk. Hűtőben tárolva jelentősen meghosszabbíthatod az élettartamukat: a hűvösön akár két-három hónapig is elél a gránátalma. Ezzel szemben a gránátalmamagok csak néhány napig tarthatóak el a hűtőben, ezért ne bontsd fel és ne magozd ki a gránátalmát, ha nem tervezed, hogy nagyon gyorsan elfogyasztod.

Tippek, hogy megfelelően tárold a gránátalmát a hűtőben

Ne ijedj meg, nem nagy ördöngösségről van szó: még csak becsomagolnod vagy zacskóba sem kell tenned (hacsak nem akarod). A legjobb, ha az egyik alsó fiókba teszed a gránátalmát, hiszen ez kifejezetten a zöldségek és gyümölcsök tárolására van kialakítva:

kevesebb levegő éri az itt tárolt élelmiszereket, ezáltal lelassul az érés folyamata.

Ha a nedvesség miatt aggódnál, akkor egy papírtörlőbe tekerd bele a gránátalmát, és tedd egy visszazárható műanyag vagy szilikon tasakba.

Na és mi a helyzet a fagyasztással? Igen, még akár le is fagyaszthatod a gránátalmát, ha szezonon kívül is szeretnél belőle falatozni. Ilyen módon akár egy évig is jó lesz a gránátalma. Viszont a magok felolvasztáskor kissé vizesek lehetnek, ezt vedd figyelembe.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai tippet leshetsz el tőlünk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...