A csirkén túl számos izgalmas hús vár minket, amik a legtöbb esetben igényelnek egy kis extra törődést, mielőtt a forró serpenyőben landolnának. Egyszerű konyhai módszerekkel orvosolható is a probléma, ha a klopfolás nem elég hatékony. Íme 4 konyhai módszer, amivel kezelésbe veheted a vastag húsokat:
Kattints a galériára a húsklopfolási módszerekért!
1. „Sópakolás”
Nemcsak az íze miatt kerül só a húsokra, hanem azért is, hogy a szívósabb daraboknál, mint a steakek, segítsen a fehérjék lebontásában, ezzel finomabb textúrát kölcsönözve nekik. Ne csak közvetlen a sütés előtt sózd meg a szeletet, hanem egy órával előtte már alaposan fedd be sóval, majd sütés előtt mosd le, és fűszerezd újra.
2. Savas pác
Szintén egy olyan megoldást jelent a savas pác bevetése, amihez igazán nincs sok mindenre szükséged. Olyan összetevőket, mint a citrom, ecet, író, bor vagy szóda a leghétköznapibb háztartásokban is megtalálhatjuk. Ezek képesek a felszínen lévő sovány izomrostokat lebontani. Figyeljünk arra, hogy a pácban 2 óránál tovább ne álljon a hús, mert nagyon pépessé válik.
3. Bemetszés
Ez a megoldás biztosan nem ismeretlen sokaknak, hiszen ehhez még extra összetevőre sincs szükség mindössze biztos kézre, hogy ne csússzon meg a kés éle a húson. Igazából felületesen kell megkarcolni a húst a hosszú izomrostokkal ellentétes irányban, hogy elvágjuk azokat, ezzel lazábbá téve a szerkezetét.
Ezeket a konyhai tippeket is vesd be: