Így válaszd ki a legfrissebb húst a boltban

Ha gyakran elbizonytalanodsz a bolti húsok frissessége felől, akkor biztosan örömmel hallod majd, hogy Napi Tippünkben egy olyan pofonegyszerű trükköt mutatunk, amely megoldja ezt a problémát.

Azt már tudjuk, hogyha a boltokban árult bogyós gyümölcsök frisseségéről akarunk meggyőződni, akkor a tároló dobozukat kell fejre állítani. Sőt, azzal is tisztában vagyunk, hogy akkor friss az ananász, ha a levelei szép zöldek, nem pedig elszáradtak… De vajon mi a helyzet a húsokkal? Miként lehet megállapítani a frissességüket? A válaszra ezúttal (is) az interneten bukkantunk rá. 

Így válaszd ki a legfrissebb húst a boltban

A válasz a buborékban rejlik!

Nemrég a @homehacksco Instagram oldalára töltöttek fel egy olyan videót, amiben bemutatták, hogy miként lehet pontosan megállapítani, hogy friss-e a hús.

Mint az a videóból kiderült, ha a nyers húsokat melegebb hőmérsékletű állapotban csomagolják be, majd azok lehűlnek (vagy fordítva), akkor a zsugorfólia kitágulhat, emiatt pedig a hús és a műanyag fólia között légrés alakulhat ki. Ez a jelenség a videóban bemutatott húsoknál is jól észrevehető.

A kedvenc milánói sertésbordánk

A milánói sertésborda egy igazi klasszikus retró kaja, sokunk egyik kedvence, főleg gyerekkorunkból. Engem és tesómat legalábbis teljesen felcsigázott az összekevert maszatos tészta ...

Rántott csirkecomb

Mondj egy húsételt, amit a gyerekek és a család többi tagja is ugyanolyan szívesen fogyaszt! Itt a legjobb példa, a roppanós bundába bújtatott csirke alsócomb, a bizonyos dobverők. Érdes ...

Kerüld el ezeket a húsokat!

Az ilyen túl gyorsan csomagolt húsokat érdemes elkerülni, hiszen kevésbé alkalmasak a fogyasztásra.

Tehát ezentúl, ha friss húst szeretnél vásárolni a boltban, akkor semmiképpen se hagyd ki a szuper egyszerű és praktikus „buboréktesztet”.

Forrásunk volt.


Még több konyhai tipp vár rád:

Legújabb receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Nosalty

További cikkek

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!