Azt már tudjuk, hogyha a boltokban árult bogyós gyümölcsök frisseségéről akarunk meggyőződni, akkor a tároló dobozukat kell fejre állítani. Sőt, azzal is tisztában vagyunk, hogy akkor friss az ananász, ha a levelei szép zöldek, nem pedig elszáradtak… De vajon mi a helyzet a húsokkal? Miként lehet megállapítani a frissességüket? A válaszra ezúttal (is) az interneten bukkantunk rá.
A válasz a buborékban rejlik!
Nemrég a @homehacksco Instagram oldalára töltöttek fel egy olyan videót, amiben bemutatták, hogy miként lehet pontosan megállapítani, hogy friss-e a hús.
Mint az a videóból kiderült, ha a nyers húsokat melegebb hőmérsékletű állapotban csomagolják be, majd azok lehűlnek (vagy fordítva), akkor a zsugorfólia kitágulhat, emiatt pedig a hús és a műanyag fólia között légrés alakulhat ki. Ez a jelenség a videóban bemutatott húsoknál is jól észrevehető.
Kerüld el ezeket a húsokat!
Az ilyen túl gyorsan csomagolt húsokat érdemes elkerülni, hiszen kevésbé alkalmasak a fogyasztásra.
Tehát ezentúl, ha friss húst szeretnél vásárolni a boltban, akkor semmiképpen se hagyd ki a szuper egyszerű és praktikus „buboréktesztet”.
Még több konyhai tipp vár rád: