Nem ragad a hal a serpenyőre ezzel a trükkel

Halat serpenyőben is könnyen és egyszerűen lehet sütni, a probléma csak ott kezdődik, amikor a bőrös rész leragad az edény aljára... Napi tippünk segítségével elkerülheted ezt a kellemetlenséget, ráadásul csak egy dologra lesz szükséged!

Egy finom lazacsteak, egy ropogós pisztráng vagy csak néhány szelet friss fűszerekkel megszórt sügérfilé – halat sütni serpenyőben is tökéletesen lehet, a friss, szaftos és ropogós végeredménynek pedig sokszor még a halételek iránt közömbösen érző vendégek sem tudnak ellenállni. A serpenyős sütés két okból lehet „problémás”: az egyik a sütés miatt keletkező, erősebb sült halillat, a másik pedig a serpenyőbe letapadó bőr. Mert hiába kerül olaj a hal alá, a bőr akkor is az edény aljára tapad, ez pedig esztétikailag igen rosszul hathat a végeredmény tekintetében.

Napi tippünk segít, hogy ne tapadjon le a hal!

Ha nem akarod kapargatni a serpenyő alját és szeretnéd, hogy a hal bőre szépen, egyben süljön meg odatapadás nélkül, vegyél elő egy darab sütőpapírt!

A serpenyőbe fektetett sütőpapír megakadályozza, hogy a hal letapadjon az edényre, így kevésbé lesz problémás a mosogatás, a halad pedig ugyanolyan finomra és ropogósra sül, mintha nem használnál papírt.

A sütőpapírt első körben ugyanúgy érdemes zsiradékkal ellátni, mint a sima sütésnél, ezzel is meggátolva a letapadást. Sütőpapírral a fűszerezés is könnyebb, ugyanis a szárított fűszerek sem fognak egykönnyen leragadni vagy megégni.

Fontos: csak és kizárólag sütőpapírt használjunk a sütéshez, semmilyen más papírfélét, alufóliát vagy más konyhai fóliát ne vessünk be.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai trükköt leshetsz el innen:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...