Neked is szükséged van az életedben a habosított barna vajra

Napi Tippünkben megmutatjuk, hogy még a barna vajat is lehet tovább fokozni.

Vaj, csak még jobb. Röviden így lehet összefoglalni a barna vaj lényegét, amivel legtöbbször sütemények receptjében találkozhattál vele, és lényegében a vaj karamellizálását jelenti. A folyamat rendkívül egyszerűen indul, de odafigyelést és precizitást igényel a megfelelő kivitelezése. Lényegében egy fazékban lassan, alacsony hőmérséklet mellett kell melegíteni a vajat, hogy megkapjuk azt az édes, diós-mogyorós ízű barnított vajat végeredményként, azonban, ha a kelleténél csak egy pillanattal is tovább melegítjük, akkor egyszerűen odaég a vaj, és arra senkinek nincs szüksége. Ezt a karamellizált zsiradékot aztán számtalan ételben fel lehet használni a plusz ízélmény érdekében.

Neked is szükséged van az életedben a habosított barna vajra

Már önmagában a barnított vaj egy nagyon jó találmány, ám nemrég szembe jött velünk egy videó a TikTokon, amiben egy szakács osztott meg egy tippet, amivel még tovább fokozták az élvezetet. Margie Nomura a videóban arról mesél, hogy az egyik első étteremben, ahol dolgozott, a habosított barnított vaj a menü állandó pontja volt, nem vehették le az étlapról, mert annyira szerették a vendégek.

@margie_nomura Butter. But make it Whipped brown butter. #butter #buttertok #brownbutter #fyp #cookwithme #cooking #asmr ♬ Collide (sped up) - Justine Skye

De nemcsak beszél róla, hanem meg is mutatja, hogy készül a felhabosított barna vaj, amit aztán a pirítósra ken.

Először minden úgy indul, mint a mezei barna vaj esetében, azonban ezt követően egy jégkockákkal töltött tálba tesz egy másik tálat, amibe beletölti a kész barna vajat, és habverővel lassan elkezdi felverni az aranyszínű folyadékot.

Közben szór bele egy nagy csipet sót, majd egészen addig habosítja, amíg lényegében egy kenhető krémet nem kap. Már a színe és az állaga alapján is egyértelmű, hogy mennyire lágy és ízletes lehet ez a felvert barna vaj. Kicsit melós, de garantáltan megéri a fáradozást.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Konyhai tippek, amelyek sokat segíthetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...