5 apró változtatás, amitől elegánsabb lesz a gyümölcsös pitéd

Nyáron valószínűleg nem egy, de nem is két gyümölcsös pitét sütünk majd – ez a kényünk-kedvünk szerint, szezonálisan alakítható édesség abszolút a napfényes évszak sztárja. Kezeljük is akként, tegyük igazán elegánssá a Napi Tipp alábbi ötletei segítségével.

A gyümölcsös pite annyiféle dolog lehet: amerikai stílusú, kerek-fedett, magyarosan porhanyós tésztájú vagy linzeres és rácsos – mindezeken túl persze mindig ugyanarról beszélünk… két omlós tésztaréteg között dzsemesre sütött gyümölcsről. Persze nem érdemes meghagyni a gyümölcsös pitét ebben a szerény állapotában, ugyanis sokkal jobban járunk, ha apró lépések segítségével némileg elegánsabbá tesszük a süteményt. Nézzük is, melyek ezek!

Nézd meg galériánkban a gyümölcsös pite elegánsabbá tételének lépéseit!

Ezekkel a gyümölcsös pitereceptekkel például kísérletezhetsz:

Meggyes rácsos pite

Mindegy, hogy épp javában tapossuk a gyümölcsszezont, vagy már meg sem közelítjük, egy finom meggyes rácsos pite az év bármely szakában jólesik, főleg, ha a nagymama receptje alapján ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több nyári tipp, trükk és ötlet:

Legújabb receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!