5 apró változtatás, amitől elegánsabb lesz a gyümölcsös pitéd

Nyáron valószínűleg nem egy, de nem is két gyümölcsös pitét sütünk majd – ez a kényünk-kedvünk szerint, szezonálisan alakítható édesség abszolút a napfényes évszak sztárja. Kezeljük is akként, tegyük igazán elegánssá a Napi Tipp alábbi ötletei segítségével.

A gyümölcsös pite annyiféle dolog lehet: amerikai stílusú, kerek-fedett, magyarosan porhanyós tésztájú vagy linzeres és rácsos – mindezeken túl persze mindig ugyanarról beszélünk… két omlós tésztaréteg között dzsemesre sütött gyümölcsről. Persze nem érdemes meghagyni a gyümölcsös pitét ebben a szerény állapotában, ugyanis sokkal jobban járunk, ha apró lépések segítségével némileg elegánsabbá tesszük a süteményt. Nézzük is, melyek ezek!

Nézd meg galériánkban a gyümölcsös pite elegánsabbá tételének lépéseit!

Ezekkel a gyümölcsös pitereceptekkel például kísérletezhetsz:

Meggyes rácsos pite

Mindegy, hogy épp javában tapossuk a gyümölcsszezont, vagy már meg sem közelítjük, egy finom meggyes rácsos pite az év bármely szakában jólesik, főleg, ha a nagymama receptje alapján ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több nyári tipp, trükk és ötlet:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...