5 ok, ami miatt nem ragad a gombócodra a morzsa
A nyári gyümölcsös gombócok elengedhetetlen része – a szaftos belsőn kívül – a ropogós, aranybarnára pirított morzsabunda. Enélkül nem lenne az igazi a gombóc, épp ezért olyan bosszantó, amikor nem akar megragadni a panír az ízes labdacsok felületén. A Napi Tipp keretében most körbejárhatjuk, miért is történik ez.
Nem is kérdés, a nyár abszolút a gyümölcsös gombócok ideje – ilyenkor gyakrabban készítjük a dundi, szaftos belsőt rejtő édességet, amit aztán aranybarna morzsába forgatunk. Vagy legalábbis forgatnánk: vannak ugyanis olyan esetek, amikor csakazértsem akar bebundázódni a gombócunk. Meglepő módon ennek több oka is lehet: nézzük most szépen sorban, mire érdemes odafigyelni a gyümölcsös gombóc morzsába forgatása közben.
Nézd meg galériánkban a gombócmorzsázás fontos szabályait!
5 fotó
Gyakorolj ezeken a gombócrecepteken:
barackos gombóc
Ha nyár, akkor sárgabarack, ha sárgabarack, akkor barackos gombóc!
szilvás gombóc
Szilvásgombóc, ó-ó-ó-ó! A megunhatatlan gyerekdal az ősszel együtt kúszott vissza a fülekbe, nem maradt hát más választás, mint elkészíteni! A hagyományos morzsába csempésztünk ...
barackos gombóc
Meglehetősen pepecselős feladat, de egy évben kétszer van szezonja (egyszer barack, egyszer szilva), és akkor hajlandó vagyok nekiállni!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További konyhai tippek segítenek a főzésben:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!