A meglepő ok, amiért sosem szabadna meghámozni a gyömbért

Napi Tippünkből megtudhatod, hogy miért nem ajánlott meghámozni a gyömbért!

Biztosan te is ismered a kanalas gyömbérpucló módszert, amivel ugyan egyszerűbb, de annyi mégsem teljesen maceramentes a gyökér meghámozása. De mi lenne, ha azt mondanánk, hogy erre a hercehurcára a megszokás és a receptek előírása ellenére nincs szükség. Úgy tűnik, hogy egy komoly érv szól az ellen, hogy meghámozd a gyömbért, mielőtt elfogyasztanád.

A meglepő ok, amiért sosem szabadna meghámozni a gyömbért

Nem, egyáltalán nem kell meghámozni a friss gyömbért, mielőtt lereszeled vagy ledarálod, még akkor sem, ha a recept útmutatásai azt írják elő. Egyszerűen elég hideg vízzel alaposan lesikálni, hogy ezzel eltávolítsd az esetleges szennyeződéseket a gyömbér felületéről,

levágni az esetleg megbarnult részeket, majd a megszokott módon feldolgozhatod.

Nemcsak a hámozás lépésének kihagyása miatt sokkal jobb ez a hozzáállás a gyömbérhéjához, de ezzel az élelmiszerhulladék mennyiségét is csökkented, de ami a legfontosabb, a héj valójában a növény legerőteljesebb része. A közelmúltban a séf, egészségügyi coach és a Harvardon végzett biológus Kanchan Koya, PhD közösségi oldalán megosztott posztjában arról beszélt, hogy milyen kár, hogy olyan gyakran a kukában végzi, hiszen a gyömbérhéj a növény legértékesebb része.

A gyömbérhéj ehető. Kétszer annyi jótékony hatású polifenolt tartalmaz, mint a hús, ezen felül pedig további, egyedi és különleges vegyületeket

– érvelt a pucolásmentes gyömbér mellett.

Egy tanulmány még azt is megállapította, hogy a gyömbérhéj fogyasztása hozzájárulhat a vastagbélrák megelőzéséhez.

Fontos szempont azonban, hogy honnan származik a gyömbér, amit elfogyasztasz. Ha teheted, nézd meg a származási országot: kerüld a kínai gyömbért, és részesítsd előnyben a magyar termést!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Konyhai tippek, amelyek jócskán könnyebbé teszik az életet:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...