A meglepő ok, amiért sosem szabadna meghámozni a gyömbért

Napi Tippünkből megtudhatod, hogy miért nem ajánlott meghámozni a gyömbért!

Biztosan te is ismered a kanalas gyömbérpucló módszert, amivel ugyan egyszerűbb, de annyi mégsem teljesen maceramentes a gyökér meghámozása. De mi lenne, ha azt mondanánk, hogy erre a hercehurcára a megszokás és a receptek előírása ellenére nincs szükség. Úgy tűnik, hogy egy komoly érv szól az ellen, hogy meghámozd a gyömbért, mielőtt elfogyasztanád.

A meglepő ok, amiért sosem szabadna meghámozni a gyömbért

Nem, egyáltalán nem kell meghámozni a friss gyömbért, mielőtt lereszeled vagy ledarálod, még akkor sem, ha a recept útmutatásai azt írják elő. Egyszerűen elég hideg vízzel alaposan lesikálni, hogy ezzel eltávolítsd az esetleges szennyeződéseket a gyömbér felületéről,

levágni az esetleg megbarnult részeket, majd a megszokott módon feldolgozhatod.

Nemcsak a hámozás lépésének kihagyása miatt sokkal jobb ez a hozzáállás a gyömbérhéjához, de ezzel az élelmiszerhulladék mennyiségét is csökkented, de ami a legfontosabb, a héj valójában a növény legerőteljesebb része. A közelmúltban a séf, egészségügyi coach és a Harvardon végzett biológus Kanchan Koya, PhD közösségi oldalán megosztott posztjában arról beszélt, hogy milyen kár, hogy olyan gyakran a kukában végzi, hiszen a gyömbérhéj a növény legértékesebb része.

A gyömbérhéj ehető. Kétszer annyi jótékony hatású polifenolt tartalmaz, mint a hús, ezen felül pedig további, egyedi és különleges vegyületeket

– érvelt a pucolásmentes gyömbér mellett.

Egy tanulmány még azt is megállapította, hogy a gyömbérhéj fogyasztása hozzájárulhat a vastagbélrák megelőzéséhez.

Fontos szempont azonban, hogy honnan származik a gyömbér, amit elfogyasztasz. Ha teheted, nézd meg a származási országot: kerüld a kínai gyömbért, és részesítsd előnyben a magyar termést!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Konyhai tippek, amelyek jócskán könnyebbé teszik az életet:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...