Nyáron nincs is jobb ebéd, mint egy könnyű, frissítő saláta sok-sok hidratáló zöldséggel és gyümölccsel. A grillpartik kedvence ugyan a krumplisaláta, de talán az örök favorit a klasszikus görög saláta, amit bármely napszakban és bárhol el lehet fogyasztani, különösen a nyári hónapokban. Az alábbi tippel pedig még finomabbá teheted!
A görög saláta receptje jól ismert, és önmagába is egy tökéletesen szerkesztett étel: a frissességet az uborka adja meg, mély, sós ízvilágot az olívabogyó kölcsönöz neki, a hagyma egy kis savanykás pluszt képvisel, a lédús paradicsom az édeset képviseli, az egészet pedig a feta lágy krémessége koronázza meg. Ehhez jön még az extra szűz olívaolaj, ami összefogja az ízeket. De még így is lehet tenni azért, hogy még jobb legyen a kompozíció!
A @mediterranean.diet.plan Instagram oldala legalábbis ezt ígéri tippjével. A 875 ezer követővel rendelkező oldal alkotója egy krétai idős néni tippje szerint a görög salátáját.
Az egész igazán pofon egyszerű, annyi a lényege, hogy nem az összes fetasajtot morzsolja a saláta tetejére, hanem a felét belekeveri az öntetbe.
Így szól az iránymutatása: „Pépesítsd a feta felét 1 citrom levével, 1 evőkanál vörösborecettel és 4 evőkanál extra szűz olívaolajjal. Ezután keverd össze a salátával. A feta másik felét csak felkockázod/átlagosan felaprítod. Általában 2 tömböt használok, az egyiket pépesítve, a másikat apróra vágva". Az egészre még egy kis friss kapor kerül.
A végeredmény már látványra is extra krémes, mi mindenképp bevetjük ezt a tippet ezentúl görögsaláta készítés közben, hogy mindenkit levegyünk vele a lábáról!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több nyárias ötlet: