3 tipp, amivel tovább marad friss a banán

Napi Tippünkben nemcsak egy, hanem három egyszerű praktikát hozunk, amivel hosszabb ideig eláll a banán.

A nagybevásárláskor még óriási volt a lelkesedés, és vettél egy csomó banánt, de valahogy nem akar elfogyni? Adj magadnak egy kicsivel több időt ezzel a három banántárolási praktikával, amivel meghosszabbíthatod a gyümölcs élettartamát.

3 tipp, amivel tovább marad friss a banán

Lógasd fel!

Jó tudni, hogy a fürtről letört banán gyorsabban érik, tehát kevesebb ideig áll el. Ennek az érési folyamatnak a lassítására ebből kifolyólag az első lépés, hogy tárolásnál ne szedd szét a fürtöt, hanem tartsd egyben.

A másik, amit tegyél meg, ha egy egész fürt banánod van, hogy fellógatod egy kis kampó segítségével, mintha még mindig a növényen lenne a gyümölcs.

A banánfürt ilyen módon történő felakasztása révén a gyümölcsök nem érnek semmilyen felülethez, ami lelassítja a savak lebomlását. Válassz árnyékos helyet erre a célra, mivel a napfény vagy a világos környezet felgyorsítja az érési folyamatot.

Klasszikus banánkenyér

Ohh te csodás banánkenyér. A legjobb módja annak, hogyan használjuk fel a barna, megpöttyösödött banánokat a konyhapultról. Ez a klasszikus változat szaftos, puha, és rendkívül jól ...

Vegán banánkenyér

Borús téli napok ellen, hoztunk nektek egy fantasztikusan finom banánkenyeret, ami tojás nélkül, csak növényi alapanyagokkal készül és sokáig fogyasztható. Egyszerűen elkészíthető, ...

Csomagold be!

A második tipp épp az előzőnek az ellentéte, mivel ebben az esetben épp hogy szét kell szedni a banánfürtöt. Ezután műanyag fóliával be kell tekerni minden banán szárát, hogy ne érintkezzen a levegőben lévő etilénnel, ezzel lassítva az érés folyamatát. Olyannak is találkozhatsz, hogy már a boltban így árulják a banánt a hosszabb eltarthatóság érdekében.

Hátránya ennek a megoldásnak, hogy plusz szemetet termel.

Hűtőbe velük

Mehetnek a hűvösre

Amikor már túlérett a banán, tedd a hűtőbe, így még egy kicsit elnyújthatod az élettartamát. A héja bebarnul, de belül friss marad. Két-három nap után azonban a belseje így is pépes lesz, ezért érdemes mielőbb elfogyasztani. Az íze édes marad, ezért ilyenkor tökéletes például banánkenyérbe.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Csodás receptek kollegáinktól:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...