3 tipp, amivel tovább marad friss a banán

Napi Tippünkben nemcsak egy, hanem három egyszerű praktikát hozunk, amivel hosszabb ideig eláll a banán.

A nagybevásárláskor még óriási volt a lelkesedés, és vettél egy csomó banánt, de valahogy nem akar elfogyni? Adj magadnak egy kicsivel több időt ezzel a három banántárolási praktikával, amivel meghosszabbíthatod a gyümölcs élettartamát.

3 tipp, amivel tovább marad friss a banán

Lógasd fel!

Jó tudni, hogy a fürtről letört banán gyorsabban érik, tehát kevesebb ideig áll el. Ennek az érési folyamatnak a lassítására ebből kifolyólag az első lépés, hogy tárolásnál ne szedd szét a fürtöt, hanem tartsd egyben.

A másik, amit tegyél meg, ha egy egész fürt banánod van, hogy fellógatod egy kis kampó segítségével, mintha még mindig a növényen lenne a gyümölcs.

A banánfürt ilyen módon történő felakasztása révén a gyümölcsök nem érnek semmilyen felülethez, ami lelassítja a savak lebomlását. Válassz árnyékos helyet erre a célra, mivel a napfény vagy a világos környezet felgyorsítja az érési folyamatot.

Klasszikus banánkenyér

Ohh te csodás banánkenyér. A legjobb módja annak, hogyan használjuk fel a barna, megpöttyösödött banánokat a konyhapultról. Ez a klasszikus változat szaftos, puha, és rendkívül jól ...

Vegán banánkenyér

Borús téli napok ellen, hoztunk nektek egy fantasztikusan finom banánkenyeret, ami tojás nélkül, csak növényi alapanyagokkal készül és sokáig fogyasztható. Egyszerűen elkészíthető, ...

Csomagold be!

A második tipp épp az előzőnek az ellentéte, mivel ebben az esetben épp hogy szét kell szedni a banánfürtöt. Ezután műanyag fóliával be kell tekerni minden banán szárát, hogy ne érintkezzen a levegőben lévő etilénnel, ezzel lassítva az érés folyamatát. Olyannak is találkozhatsz, hogy már a boltban így árulják a banánt a hosszabb eltarthatóság érdekében.

Hátránya ennek a megoldásnak, hogy plusz szemetet termel.

Hűtőbe velük

Mehetnek a hűvösre

Amikor már túlérett a banán, tedd a hűtőbe, így még egy kicsit elnyújthatod az élettartamát. A héja bebarnul, de belül friss marad. Két-három nap után azonban a belseje így is pépes lesz, ezért érdemes mielőbb elfogyasztani. Az íze édes marad, ezért ilyenkor tökéletes például banánkenyérbe.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Csodás receptek kollegáinktól:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...