Őrizd meg a nyári zöldfűszerek ízét – Csak só kell hozzá

Ha mindent megtennénk annak érdekében, hogy a nyár elmúltával is majdnem tökéletes frissességükben élvezhessük a zöldfűszereket, ahelyett, hogy szomorkás, szárított verziójukért kéne nyúlnunk, figyeljünk a Napi Tipp tanácsára, tényleg nagyot mutat ma!

A szezonalitás egy gyönyörű módon körforgó rendszer, azonban gyakran emberként csak annyit fogunk fel belőle, hogy már megint nyár vége van, és el kell búcsúznunk a kedvenc zöldfűszereinktől. Legalábbis friss formájukban – ugyanis megannyi konzerválási technika létezik, amelyek segítségével meg tudjuk őrizni a nyári napfény kirobbanóan fűszeres aromáját. Persze e módszerek nagy része igen költséges (gondoljunk csak a pestóra azzal a rengeteg parmezánnal, fenyőmaggal és olívaolajjal), egy kivételével.

Ugyanis a most bemutatkozó tartósítási technikához mindössze egy hozzávaló kell – természetesen a friss zöldfűszeren kívül – ez pedig nem más, mint a filléres só.

Nézd meg galériánkban a zöldfűszer sóval történő tartósításának lépéseit!

Receptek, amelyekben jól jöhet a zöldfűszersó:

Olaszos töltött padlizsán

Imádjuk az olasz konyha egyszerű, letisztult ízeit, úgyhogy most ebben a szellemben készítettük el ezt a töltött padlizsánt is. A fogást a padlizsán mellett a paradicsom és a mozzarella ...

Currys-kókusztejes karfiolkrémleves

Ezt a levest az ünnepek utánra ajánljuk, hiszen a kissé fűszeres, de könnyed krémlevesek ilyenkor igazán szív-, lélek- és pocakmelengetőek. Egy bekuckózós, jéghideg napon ideális ...

Fotók: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További tartósítótippeket találhatsz itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...