Őrizd meg a nyári zöldfűszerek ízét – Csak só kell hozzá

Ha mindent megtennénk annak érdekében, hogy a nyár elmúltával is majdnem tökéletes frissességükben élvezhessük a zöldfűszereket, ahelyett, hogy szomorkás, szárított verziójukért kéne nyúlnunk, figyeljünk a Napi Tipp tanácsára, tényleg nagyot mutat ma!

A szezonalitás egy gyönyörű módon körforgó rendszer, azonban gyakran emberként csak annyit fogunk fel belőle, hogy már megint nyár vége van, és el kell búcsúznunk a kedvenc zöldfűszereinktől. Legalábbis friss formájukban – ugyanis megannyi konzerválási technika létezik, amelyek segítségével meg tudjuk őrizni a nyári napfény kirobbanóan fűszeres aromáját. Persze e módszerek nagy része igen költséges (gondoljunk csak a pestóra azzal a rengeteg parmezánnal, fenyőmaggal és olívaolajjal), egy kivételével.

Ugyanis a most bemutatkozó tartósítási technikához mindössze egy hozzávaló kell – természetesen a friss zöldfűszeren kívül – ez pedig nem más, mint a filléres só.

Nézd meg galériánkban a zöldfűszer sóval történő tartósításának lépéseit!

Receptek, amelyekben jól jöhet a zöldfűszersó:

Fotók: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További tartósítótippeket találhatsz itt:

Címlapról ajánljuk