Így használd ki teljes körűen a zsenge nyári répát

Répát ugyan egész évben vásárolhatunk, bármelyik évszakban főzhetünk a gyökérzöldséggel – legfinomabb, friss arcát mégis nyáron mutatja, nézzük meg hát a Napi Tipp keretében, mi mindenre alkalmas ez a zsengébb fajtája!

A sárgarépa is egyike azon alapzöldségeinknek, amelyek áldozatul estek a szezontalanság modern betegségének – ez annyit tesz, hogy sokan már nem is tudjuk, hogy bizony ezeknek az alapanyagoknak is van kijelölt szezonja, mivel egész évben vásárolhatunk belőlük. Pedig a sárgarépa főideje épp most, a nyári hónapokban érkezik el, ugyanis ilyenkor bújnak elő a földből a zsenge, friss répák. Nézzük, miben térnek el az év többi részében kapható, megszokott öreg zöldségektől!

Nézd meg galériánkban a friss, nyári répa felhasználási módjait, a tippekért kattints a képre!

Receptek zsenge nyári répából:

Nyári fejtettbab-leves

A nyári bableves ereje a fejtett babban, a paradicsomban és a citromban rejlik, na és persze a sok tejfölben vagy joghurtban, amik lágyan krémessé teszik a bablevest. Ez a leves tényleg nem ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További ízes nyári ötletek várnak itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...