Friss kakukkfüvet használsz? Ezt a trükköt jobb, ha mindig beveted

Idegőrlőnek tűnhet a friss fűszernövényekkel pepecselni, de ha beveted Napi Tippünket, olyan gyorsan meg tudod majd pucolni a kakukkfüvet, mint még soha!

A fűszernövények szinte bármilyen ételbe képesek életet lehelni, és bár a szárítottak is jól használhatóak erre a célra, semmi sem fogható a frisshez. Már ami az ízüket illeti. Mert valljuk be, előkészíteni azért kicsit macerás a friss fűszernövényeket. Az egyik legkézenfekvőbb módszer a fűszernövények leveleinek lefejtésére, hogy az ujjbegyeinket végighúzzuk a száron, ezzel eltávolítva róla a leveleket. Vannak, akik az ujjuk helyett egy finomszemű szűrőn húzzák át a szárakat. Ez a népszerű technika azonban nem hibátlan. Gyakori, hogy a szár vékonyabb végei a levelekkel együtt letörnek, ha nem elég óvatos az ember. Biztos megoldásért a legjobb bekukkantani a profi konyhákba, és ellesni, mit csinálnak a séfek, hogy megkönnyítsék és meggyorsítsák ezt a folyamatot. Van például egy zseniális trükkjük, amivel gyorsan meg tudják pucolni a kakukkfüvet.

Friss kakukkfű leszedése a bokorról
Ezt a trükköt jobb, ha mindig beveted

Ahhoz, hogy gyorsan megpucold a kakukkfüvet, nem lesz szükséged másra, mint egy süteményrácsra és egy tepsire. Egyszerűen tedd a rácsot a tepsibe, és helyezd rá a kakukkfüvet. Ezután a tenyereddel erőteljesen dörzsöld hozzá a kakukkfűszálakat a rácshoz.

Eközben a levelek le fognak törni a szárról, és az alatta lévő tepsibe hullanak. Ezzel a zseniális trükkel egyetlen mozdulattal nagy mennyiségű kakukkfűlevélhez juthatsz hozzá. 

Más fűszernövényekkel is működik ez a módszer?

Ez a technika jól működik az olyan apró levelű fűszernövényeknél, mint a kakukkfű és az oregánó, de a nagyobb levelű fűszernövények, például a rozmaring, előkészítéséhez is használható. Bármelyik módszert is válaszd, ne feledd, könnyű kézzel bánj a fűszernövények leveleivel, hogy elkerüld a zúzódásokat. Ez azért fontos, mert ha idejekorán megtörnek a levelek kibocsátják olajaikat, mielőtt még az ételhez adnád őket, így csökken az aromás hatásuk.

Forrásunk volt.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Sütőtökös tarte tatin

Engedjük el az almát, és cseréljük hokkaido tökre egy kellemesen édes-sós pitében. A tök előpárolásával ízesítjük, és egyben megpuhítjuk, de nem hagyjuk, hogy túlfőjön vagy ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További okos trükkökért kattints ide:

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!